Zdravje
2342 ogledov

Opozorila, pri DrogArtu opažajo ogromno lažnih produktov

Droge Profimedia
V letošnjem letu so zaznali večje število lažnih produktov, ki so se prodajali kot sladoled (3-MMC), v resnici pa ...

"V letošnjem letu smo zaznali večje število lažnih produktov, ki so se prodajali kot sladoled (3-MMC). Če ga uporabljaš, se zato še posebej priporoča uporabo anonimne storitve testiranja drog," pozivajo pri DrogArtu. Prav v tem tednu so objavili, da je rezultat analize Nacionalnega laboratorija za zdravje, okolje in hrano pokazal, da umazano beli kristalčki kupljeni na darknetu namesto 3-MMC vsebujejo metamfetamin.

"Zastrupitev oziroma predoziranja z metamfetaminom lahko vodi v smrt. Posameznik lahko občuti bolečine v prsnem košu, ima težave z dihanjem (pomanjkanje sape), občuti hud glavobol, tresenje, vroče in mrzlo oblivanje, ima nevarno visoko telesno temperaturo, mišične krče, možgansko krvavitev, pride lahko tudi do srčnega napada ali napada krčev. Posameznik lahko izkusi tudi intenzivno paranojo, ki zajema vidne in slišne halucinacije ter zmotna prepričanja, da mu želijo ljudje ali stvari škoditi," piše ob opozorilu. 

Izdali so še eno opozorilo, kjer so rezultat analize drugega izdelka pokazali, da beli kristalčki namesto MDMA vsebujejo metamfetamin.

"Pred uporabo psihoaktivnih snovi, preveri izgled, strukturo, vonj ter barvo, če se ti zdi da nekaj odstopa od običajnih lastnosti, prinesi substanco na laboratorijsko analizo. Če se vseeno odločiš za uporabo, začni z nekajkrat nižjim odmerkom, kot ga si ga navajen, če  se pojavijo nenavadni učinki, prenehaj z nadaljnjo uporabo," svetujejo ob opozorilu.

Vzorec je v okviru anonimnega zbiranja vzorcev psihoaktivnih snovi zbrala info točka Drogarta. Analizo vzorca je izvedel Nacionalni laboratorij za zdravje, okolje in hrano. Obvestilo je pripravil Nacionalni inštitut za varovanje zdravja. Opozorila lahko spremljate TUKAJ

Kaj je metamfetamin

Koz pojasnjujejo pri DrogArtu je metamfetamin zelo močan sintetični stimulant iz skupine amfetaminov in fenetilaminov. Njegovi učinki so zelo intenzivni in vključujejo: stimulacijo, budnost, nemir, pomanjkanje nadzora, pospešeno mišljenje in občutke evforije.

Metamfetamin so prvič sintetizirali leta 1893, kmalu bo iznajdbi amfetamina. Med drugo svetovno vojno so vojaki obe substanci uporabljali zaradi stimulativnih efektov in zvišanja storilnosti, vendar se je sčasoma pokazal tudi njun zasvojitveni potencial in kmalu zatem so ju začeli regulirati. V čisti obliki ga poznamo kot bele kristale, lahko pa je tudi v obliki praška, tablet in kapsul.

laboratorij droga marihuana idrija Slovenija Odkrili enega največjih laboratorijev za droge v Sloveniji policija na Kongresnem trgu Slovenija Slovenija Eden mrtev, dekle v bolnišnici, prijeli 13 osumljencev Zaseg droge pri 69-letniku Ljubljana Slovenija Policija potrkala na vrata 69-letnika, pri njem našla precej droge

dezurni@styria-media.si

 

Komentarjev 1
  • Avatar lopov
    lopov 20:38 07.september 2024.

    če kupiš drogo in je slabe kvalitete da ne zadene ... te svoboda časi z odvetnikom da ga tožiš .. na državne stroške