Zdravje
8982 ogledov

Otroci v hrvaškem hotelu staknili te okužbe

Otroška bolnišnica Profimedia
Trenutno poročajo o najmanj tridesetih bolnikih.

V enem izmed hotelov v Malem Lošinju naj bi se pojavila salmonela in okužbe z bakterijo E. coli, poroča Večernji list, ki dodaja, da se je več staršev pritožilo, da imajo njihovi otroci težave. Po poročanju 24sata so primere uradno potrdili pri desetih otrocih, a starši menijo, da gre vsaj za 32 okužb, zaradi česar so se že organizirali in se obrnili na odvetnika.

"Povezali smo se z odvetniki, ker hotel nič ne odgovarja, ne moremo pridobiti ugotovitev sanitarne inšpekcije, če je končan, povsod trčimo v zid. Po naših informacijah je okuženih 32 otrok. V vseh primerih gre za salmonelo, nekaj je tudi okužb z bakterijo E. coli. 21 jih je iz Zagreba in Zagrebške županije, pet iz Varaždina in Čakovca, dva iz Avstrije, dva iz Nemčije in dva iz Krapinsko - zagorske županije. Še dva otroka iz Avstrije čakata na izvid testov," je povedal Stipo Sičaja, oče dečka, ki je okužil salmonelo. Otroke, ki so se okužili, so sprejeli na Infekcijsko kliniko dr. Fran Mihaljević.

Ostale podrobnosti za zdaj niso znane, Večernji list poroča le že, da so na omenjeni infekcijski kliniki potrdili sprejem in zdravljenje otrok. 

nakupovalni voziček trgovina Slovenija Slovenija Pozor, kar trije odpoklici živil. Prisotnost salmonele bruhanje Zdravje Ne le meso in jajca: Ko gre za salmonelo, so lahko še nevarnejša ta živila

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • Avatar Garancija
    Garancija 07:25 14.avgust 2024.

    Ja pejte v bohinj,da se boste vozili v natrpanem avtobusu kot sardine

  • atamama 21:54 13.avgust 2024.

    Spomnim se leta nazaj, starejša soseda je februarja bila v Izoli na dopustu preko upokojenskega društva. Ko se je vrnila je imela drisko in njeni otroci so vzeli kot zdravo za gotovo, da naj bi vse pojedla in da je ...prikaži več reakcija. Po 2 mesecih smo zasledili objavo o pojavu salmonele v tem hotelu, ko je trajala dalj časa.... Pa primerjajmo te posle....