Zdravje > Prehrana
14 ogledov

Po analizi se jim je obrnil želodec

razno 11.10.12. hamburger, otrok, malica, nezrava prehrana, debelost, hrana, fot Žurnal24 main
V hamburgerjih našli sledi podganjega in človeškega DNK-ja.

V ameriškem raziskovalnem laboratoriju specializiranem za analize hrane Celar Labs so ob analizi 258 takšnih ali drugačnih hamburgerjev, ki jih je mogoče kupiti v Kaliforniji, prišli do rezultatov, ki jih ni verjetno nihče pričakoval. 

V kar treh hamburgerjih so namreč našli vzorce DNK-ja podgane, v enem pa sledi človeške DNK: "Čeprav misel na to ni prijetna, pa moramo poudariti, da količina ali sama vsebnost človeškega oziroma podganjega DNK-ja ni škodljiva za zdravje," so dejali v laboratoriju in poudarili, da je šlo verjetno le za podganjo dlako ali človeški las in ne za zdravju nevarne izločke, kar je, tako raziskovalci, nekaj povsem običajnega.

Kljub pojasnilu, da je le en odstotek analiziranih hamburgerjev dejansko predstavljal tudi tveganje za zdravje, je bilo problematičnih 13,6 odstotka hamburgerjev, piše Daily Mail. 

Še več, kar 26 odstotkov problematiičnih sestavin so raziskovalci, ki so med drugim preverjali tudi deklaracije, našli v vegetarijanskih burgerjih. V treh so našli sledi DNK goveda oziroma mesa.

V enem, za katerega je proizvajalec trdil, da vsebuje izključno govedino, pa so našli sledi svinjine, kar bi lahko vznemirilo tiste, ki iz verskih razlogov ne jedo svinjine.

Delavci laboratorija so med drugim naleteli še na burger iz črnega graha, v katerem ni bilo niti odstotek graha, v več kot štirih odstotkih teh burgerjev pa so našli viruse in bakterije, ki lahko povzročijo bolezni pri ljudeh, še sporočajo iz Kalifornije. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.