Avto
3 ogledov

Golf VI razkrit!

1/7
Žurnal24 main
Internet je bil hitrejši od Volkswagna – na medmrežju so se nekaj dni pred uradno predstavitvijo pojavile fotografije golfa šeste generacije v njegovi končni podobi.

Podrobnosti najpomembnejšega in poleg legendarnega hrošča najverjetneje tudi najbolj znanega modela iz Wolfsburga bodo znane šele po predstavitvi, napovedani za sredo. Vseeno pa so v javnost že pricurljale informacije, kaj vse bo ponujal prvak nižjega srednjega razreda. V dolžino bo nekoliko zrasel, na prvi pogled bo tudi širši. V njegovi obliki je zaslediti sledi scirocca, ki ga je zasnoval "naš" oblikovalec Robert Lešnik.

Evolucija, ki vztraja
Na videz golf vsekakor ostaja zvest konservativnejšim linijam in se od predhodnika razlikuje bolj evolucijsko kot revolucijsko. To pomeni, da silhueta ostaja bolj ali manj enaka predhodniku. Po že omenjenem sciroccu gre za drugi model z novim tovarniškim obrazom, katerega glavne značilnosti so odslej trojne (doslej dvojne) luči, ujete v zunanje steklo nepravilnih oblik, in nizka osrednja maska med pokrovom in sprednjim odbijačem. Zadnje luči so še najbolj podobne tistim z večjega brata touarega.

Znotraj se golf v marsikaterem elementu glede udobja in ergonomije zgleduje po passatu CC, si čimer se spogleduje z razredom višje, velik poudarek je bil dan tudi zvočni izolaciji.

Motorna ponudba bo pestra: bencinski motorji se bodo začeli pri prostornini 1,2 litra (59 kW/80 KM), končali pa pri TFSI-dvolitrašu z 200 kW (272 KM). Dizelsko vejo bodo zastopali preizkušeni 1,9 in 2,0 agregati. Na voljo bodo ročni, samodejni in DSG-menjalniki. Med sladkorčki bodo še aktivni radarski tempomat, dinmamično uravnavanje podvozja DCC in sistem Park Assist za pomoč pri parkiranju.

V Nemčiji se bo prodaja začela oktobra, v Sloveniji ga lahko pričakujemo do konca leta. O cenah pri Volkswagnu še molčijo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.