Avto
7 ogledov

Močni cayman razkrit po nesreči

Najmočnejšo različico caymana poganja nekoliko močnejši šestvaljnik, spremenjeno Žurnal24 main
Morda je še bolj kot novica, da Porsche pripravlja različico caymana S sport, bil zanimiv način, kako je vest s fotografijami zašla v medije. Pomotoma jih je objavil zaposleni v oglaševalski agenciji.

Uredniki vseh večjih avtomobilističnih revij v Veliki Britaniji so si z začudenjem ogledovali fotografije novega atleta iz Zuffenhausna, saj jih Porsche uradno še ni predstavil. Izkazalo se je, da jim jih je pomotoma poslal zaposleni v agenciji Starcom motive, ki trži Porschejeve cestne izdelke na Otoku.

Močnejši motor
Poleg fotografij je tržnik navedel tudi vse glavne karakteristike hitrega caymana. V njega bo vgrajen 3,4-litrski bokser, ki so mu dodali osem konjičev (sedaj 223 kW/303 KM).

Kar nekaj dodelav je deležna tudi zunanjost. Podvozje je spuščeno za 10 mm, dodane so zmogljivejše zavore in še športnejše vzmetenje. Od običajnega caymana S se bo razlikoval po dveh barvah, sposojenih od carrere GT3.

Uradno šele v ponedeljek
Ko so v agenciji uvideli, da so fotografije poslali še pred Porschejevo uradno predstavitvijo, so seveda skušali popraviti napako in celo preprečiti objavo v revijah. To jim ni uspelo, tako da je večina revij caymana S sport objavilo še pred uradno predstavitvijo, ki bo prihodnji ponedeljek, 4. avgusta. Kaj so o škandalu dejali Nemci, ni znano, gotovo pa nesrečni zaposleni že išče novo službo, čeprav Porscheju nekaj dodatne publicitete več gotovo ne škodi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.