Avto
8 ogledov

Najhitrejši megane doslej

Avtomobilu so predvsem na račun udobja odvzeli za 123 kilogramov mase, kar se po
1/12
Žurnal24 main
V jeseni življenja megana druge generacije so pri Renaultu pripravili njegovo najhitrejšo različico R26.R.

Namenjen je tistim, ki so se za prvinsko divjanje po cestah (dirkališčih) pripravljeni odreči udobju.

Kot pove že ime, so strokovnjaki za osnovo vzeli posebno izvedenko megana F1 team R26. Motor, menjalnik in diferencial so pustili nedotaknjene, nekoliko pa so spremenili podvozje, ki je odslej še bolj dirkaško nastavljeno, in avtomobil olupili za 123 kilogramov.

Lastnik se bo moral odreči številnim (ne)potrebnim pripomočkom, kot so zadnji sedeži, airbag na sopotnikovi strani, klimatska naprava, meglenke, šobe za pranje žarometov, zadnji brisalec in večina protihrupnih oblog. V zameno so avtomobilu pripeli motorni pokrov iz ogljikovih vlaken, lažja so tudi zadnja vrata, izpuh je iz titana. Znotraj je vse podvrženo hitrosti, sedeži so dirkaški, nameščeni šesttočkovni varnostni pasovi, volanski obroč in prestavna ročica sta v usnju, za doplačilo je na voljo cevasta kletka.

Zavore so zaradi večjih zavornih diskov še učinkovitejše, avtomobil je obut v pnevmatike dimenzij michelin pilot sport 2 2 35/40 R18.

Megane R26.R na Nurburgringu:

Najhitrejši s prednjim pogonom
Čeprav so zmogljivosti motorja ostale iste (170 kW/230 KM, 311 Nm), pa je preganjanje po dirkališki stezi na Nurburgringu pokazalo, da je R26.R najhitrejši serijski avtomobil s pogonom na prednja kolesa. Prodaja se bo začela oktobra, izdelanih pa bo vsega 450 primerkov. Če ste si ga zaželeli, boste morali ponj v tujino, najbližje je Nemčija, vendar jih bo tam na voljo le 26. Največ, kar 230, jih je namenjenih za britanski trg. Ko vsaj ne bi imeli volana na desni strani. Cena za posamezni primerek je 28.900 evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.