Avto
23 ogledov

Ninja z najhitrejšimi pospeški

Kawasaki ZX-14
1/13
Kawasaki
Kawasaki je predstavil prve fotografije svojega prenovljenega zastavonoše ZX-14R, za katerega tovarna trdi, da gre za serijski motor z najhitrejšimi pospeški na svetu.

Vseeno pa Japonci za zdaj nočejo razkriti številk in puščajo javnost na trnih, glede na trenutne zmogljivosti konkurentov pa bi se pospešek od 0 do 100 km/h moral gibati pri okoli dveh sekundah.

Posebno obdelano ohišje motorja bo imelo za 1.441 kubičnih centimetrov delovnega prostora. A tudi podatek o moči ostaja tajen, je pa znano, da bo imel agregat večje kompresijsko razmerje od predhodnika in na novo preračunan takt odpiranja ventilov.

Posebnost motorja bo, da bo imel prvič doslej sistem za nadzor stabilnosti (ESC) s tremi različnimi programi delovanja in povezavo ročice za plin prek sistema by-wire.

Zanimivo bo tudi nekoliko težji od dosedanje 14-ice. Več informacij bo znanih v prihodnjih tednih. Suzuki hayabusa, pazi se!

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.