Avto
1 ogledov

Njegovo visočanstvo CTS coupe

1/30
Žurnal24 main
Ljubitelji ameriških avtomobilov so verjetno veseli novega lepotca iz delavnic Cadillaca. CTS coupe želi biti resen konkurent prestižnim evropskim kupejem.

Ljubitelji ameriških avtomobilov so verjetno veseli lepotca iz delavnic Cadillaca. CTS coupe naj bi bil resen konkurent prestižnim evropskim kupejem, ki so si v glavnem lastili kupce prestižnih kupejev.

Gre za razširitev družine CTS, ki smo jo doslej že spoznali tudi v Evropi in Sloveniji. Kupe bi moral biti nared že za modelno leto 2010 (torej že ta letos), a so znane težave GM zakasnile njegovo rojstvo. Tako bo CTS coupe prišel v salone šele nekje proti sredini prihodnjega leta.

CTS je 2+2 kupe, ki na duše kupcev piha predvsem z elegantno, a hkrati dokaj mišičasto podobo, pri kateri po pričakovanjih manjka B-stebriček, kljuke na vratih so skrite, originalen je zadnji del, dvojne izpušne cevi so potisnjene proti sredini. Znotraj je podvržen predvsem usnjenemu udobju in razvajanju s klasičnimi dodatki, kot je analogna ura.

Podvozje temelji na tistem iz limuzine, poleg zadnjega pogona si bo mogoče omisliti tudi 4x4, prihodnje leto bodo pokazali še njegovo najmočnejšo različico CTS-V coupe s 409 kW (556 KM).

O kabrioletni različici zaenkrat še ni govora, a je precej verjetno, da bo sledila nekoč v prihodnosti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.