Avto
6 ogledov

Novi ka z italijanskimi aduti

Ford razmišlja tudi o različicah ST in RS. Žurnal24 main
Na medmrežju se je pojavila prva fotografija forda ka, ki bo uradno predstavljen oktobra v Parizu.

Naslednika prve generacije, ki ga izdelujejo že dolgih 12 let, so pri Modrem ovalu razvili v tesnem sodelovanju s Fiatom. To se mu pozna v vsem, razen pri obliki, kjer je Ford nadaljeval svoje najnovejše smernice, nazadnje utelešene v fiesti. Veliko pozornosti so razvijalci namenili notranjosti vozila, ki je po dinamiki pisana na kožo mlajšim kupcem.

Zadnji del je mladostno privzdignjen. © Ford

 
Ka bo sicer postavljen na isto platformo kot model 500. Enaka bo tudi motorna ponudba, torej 1,2- in 1,4-litrska bencinarja ter 1,3-litrski dizel. Menda naj bi pri Fordu razmišljali tudi o različici ST, ni pa izključena niti najbolj divjaška oznaka, ki jo uporablja tovarna – RS. Ka si bo s 500 delil tudi rojstni kraj. Izdelovali ga bodo v poljskem Tychyju.

Kako bo s prodajo v Sloveniji, še ni znano, saj slovenski uvoznik še vedno tehta, ali ga bo zaradi slabše razvitega segmenta mestnih avtomobilov sploh ponudil pri nas.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.