Avto
5 ogledov

Pa sta šla še dva ferrarija

1/9
Žurnal24 main
Lastnika poskočnih vrancev sta svoja lepotca razbila na Floridi in na Nizozemskem.

Rumeni 430 scuderia je končal pod zadkom kombiniranega vozila na Floridi. Še hujša nesreča pa se je zgodila na Nizozemskem, kjer je bil v trčenju ferrarija F40 ob drevo hudo ranjen sopotnik.

Zakaj se je rumeni lepotec tako neslavno zaril pod kombi, ni znano, priče pa pripovedujejo, da na asfaltu ni bilo vidnih nikakršnih sledi o naglem zaviranju. K sreči scuderia ne bo končala na odpadu, le dober (cena ni vprašanje) ličar jo mora vzeti v roke.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

 

Še tako vešč ličar pa ne bo pomagal obuditi k življenju redkega ferrarija F50, ki se je pred dnevi raztreščil pri Rotterdamu na Nizozemskem. 56-letnik je na avtocesti izgubil nadzor nad vozilom, ki je treščilo ob bližnja drevesa. Voznik jo je odnesel le z modricami, hudo poškodovan pa je njegov sin, ki si je v nesreči zlomil obe nogi.

Ferrari F50 je predhodnik enza in je bil predstavljen leta 1995 v čast 50. obletnice Ferrarija. Gre za zelo zmogljiv avtomobil, poganja ga 3,5-litrski V12-motor, ki zmore 382 kW (520 KM). Najvišja hitrost je 325 km/h, pospešek od 0 do 100 km/h pa je okoli štiri sekunde. Naredili so jih 349.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.