Avto
13 ogledov

Pametni telefoni rešujejo življenja

Oplova aplikacija Opel
Opel je posodobil portal za pameten telefon namenjen reševalcem. Hitra spletna pomoč za reševalce je sedaj na voljo v 24 jezikih, tudi v slovenščini. Na voljo so podatki o 66 Oplovih modelih, vključno z Ampero in HydroGen4.

Opel je bil prvi izdelovalec avtomobilov, ki je omogočil dostop do podatkov za reševanje, shranjenih v digitalni obliki na spletu. Že leta 2010 je reševalnim ekipam omogočil hiter dostop do spletnih strani za pomoč ob avtomobilskih nesrečah.

Prednost, ki rešuje življenja, teh spletnih strani je storitev, ki omogoča dostop do specifičnih podatkov o vozilu neposredno s kraja nesreče preko slehernega, konvencionalnega pametnega telefona. To omogoča reševalcem, da hitro in natančno pridobijo informacije o položaju in namestitvi pomembnih komponent ter o zgradbi vozila. Opel je brezplačno mobilno storitev dopolnil s podatki večjega števila modelov znamke, tudi s podatki o Amperi. Podatki o 66 modelih, ki so v izdelavi od leta 1991, so tako sedaj na voljo preko spletne povezave. Ob tem se je število jezikov, v katerih so podatki dostopni, več kot podvojila in sicer z deset na 24 ter vključuje tudi slovenščino.

Mobilni portal za reševalce uporabljajo gasilci po vsej Evropi, a dostopajo do njega tudi iz ZDA. Zahvaljujoč nenehnemu optimiziranju strani, se portal samodejno adaptira skladno z vsemi standardi, po katerih delujejo pametni telefoni. Funkcija povečevanja slike omogoča, da je sleherni del avtomobila dobro viden na majhnem zaslonu. Dodatno možnost, ob rešitvam namenjenih uporabi pametnih telefonov, je prenos podatkovnih datotek v PDF obliki in njihovo tiskanje z naslova http://www.vda.de/en/arbeitsgebiete/rettungsleitfaeden_feuerwehr/. Te standardizirane podatkovne datoteke, zasnovane skupaj z reševalci in drugimi izdelovalci avtomobilov, so na voljo preko spleta že od leta 2009.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.