Avto
34 ogledov

Prodaja se unikatni CLK GTR roadster

Mercedes CLK GTR AMG
1/12
Bonhams
Prodaja se 17 let star superšportnik s prevoženimi osmimi kilometri. Nekoč je veljal za najdražji avto na svetu. Mercedes-benz CLK GTR roadster.

V Goodwoodu bodo konec junija na Festivalu hitrosti, ki zadnja leta velja za najpomembnejši britanski avtomobilistični dogodek in se ga vsako leto udeleži ogromna množica, prodali mercedes-benza CLK GTR. Leta 1998 je veljal za najdražji serijski avto, ki si ga je lahko za denar omislil slehernik, stal je namreč takrat težko predstavljivih 1,5 milijona evrov. K temu je pripomogla ekskluzivnost, saj so jih izdelali le 25, od tega šest roadsterjev. In prav eden izmed slednjih, edini v črni barvi, bo sedaj na prodaj.

Vanj je vgrajen AMG-jev V12 motor s 477 kW (649 KM) moči in sekvenčnim sedemstopenjskim menjalnikom z obvolanskimi ročicami. Pri Mercedes-Benzu so ga zadrževali v svoji lasti vse do lanskega leta, ko so ga končno prodali, a ga sedanji lastnik že prodaja naprej. Očitno ga v vsem tem času praktično ni niti vžgal, kaj šele da bi se pognal proti 320 km/h, kolikor zmore superstroj. Na števcu ima namreč komaj osem prevoženih kilometrov.

Pri dražbeni hiši Bonhams pričakujejo, da bodo za črnega lepotca iztržili med 1,9 in 2,5 milijona dolarjev.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.