Avto
4 ogledov

Qashqai stopil velik korak dlje

Nissan qasqai
1/3
Nissan
Druga generacija qashqaia bo zgolj z novim videzom težko ponovila velikanski uspeh predhodnika. Zato je pripravila še veliko drugih novosti.

Eden od začetnikov mestnih križancev je po sedmih letih zrasel za pet centimetrov v dolžino in ostaja praktično enako širok in visok. Postavljen je na novo platformo iz povezave Renault-Nissan, narejen je v Evropi. 

Tako kot že note pred njim ima qashqai na voljo tehnologijo safety shield, ki pa je nadgrajena, saj ponuja tudi samodejno zaviranje v sili, sistem za ohranjanje voznikove pozornosti, sistem za prepoznavanje prometnih znakov ter številne druge pomembne funkcije.

Paleta pogonskih sklopov je bogatejša in učinkovitejša. Vsi motorji so opremljeni s turbopolnilnikom, emisije se pričnejo pri 99 gramih, kar je za razred zelo dober rezultat, k njemu pa je pripomoglo tudi občutno zmanjševanje skupne mase.

Še naprej bo najbolj zaželjen zgolj prednji pogon, a ostaja tudi možnost 4x4 pogona, tudi s povsem novim avtomatskim menjalnikom.

Prodaja se prične januarja, kdaj pride k nam, še ni znano.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.