Avto
30 ogledov

Raztreščen pagani zonda F

1/4
Žurnal24 main
Še en drag lepotec je (skoraj) končal neslavno. Zelo redek primerek pagani zonde F je v Hongkongu treščil v ob cesti parkirane avtomobile.

Podatki o nesreči so zelo skopi, po nekaterih navedbah naj bi se voznik skoraj milijon evrov vrednega avtomobila vračal z nekega tekmovanja na dirkalni stezi, ko mu je pot prekrižal tovornjak izven nadzora. Vozniku ni ostalo drugega, kot da je zavil v parkirane avtomobile.

Pagani zonda F
Motor: Mercedesov 7,3-litrski V12
Največja moč: 443 kW (602 KM)
Pospešek (0 do 100 km/h): 3,5 sekunde
Najvišja hitrost: 346+ km/h
Masa: 1.230 kg

Po fotografijah sodeč poškodbe niso usodne, vseeno pa bo lastnik moral kar globoko seči v denarnico za popravilo zunanjosti, ki je pretežno izdelana iz ogljikovih vlaken.

Pagani zonda je zelo redek avtomobil, doslej so jih izdelali le 106. Od tega je 25 primerkov serije F, ki ji pripada tudi nesrečni avtomobil. Zanimivo je, da so bile doslej vključno z zadnjo v nesrečah po svetu udeležene tri zonde, od tega kar dve v Hongkongu.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.