Avto
19 ogledov

Twingo suroveža

Različica twingo RS R2 bo z davkom stal nekaj čez 30 tisočakov. (Foto: Renault)
1/2
Žurnal24 main
Twingo, ki ga originalno izdelujejo v Novem mestu, prihaja še v dveh, strogo dirkaških različicah – RS R1 in RS R2.

Twingo renaultsport R1 je namenjen regionalnim, državnim in mednarodnim tekmam, v osnovi pa gre za serijski avtomobil z določenimi dodatki, nujnimi za dirkanje, kot je na primer varnostna kletka.

Motor in menjalnik sta ista kot v serijskem twingu RS, le da ima 1,6-litrski atmosferski motor (98kW/133 KM) nekoliko popravljeno krivuljo navora.

Bolj brutalen bo R2
Bolj zanimiv je twingo renaultsport R2, ki iz omenjenega motorja spravi na asfalt (ali kamorkoli že) 118 kW (160 KM) moči pri 7.200 vrtljajih na minuto.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

 

Menjalnik je petstopenjski sekvenčni, del paketa so tudi ZF-jeva delna zapora diferenciala, nastavljivi blažilniki, boljše zavore, Sabelt RS sedeži, LCD zaslon za prikaz glavnih parametrov motorja ... Pnevmatike so v tem paketu dveh dimenzij – 195/65 R15 za makadamsko cesto in 195/50 R16 za asfaltno.

Cena za različico R2 brez davka je 27.990 evrov, naprodaj bo aprila 2010. Cena za R1 ni znana.

Karoserija bo Revozova
Za oba suroveža bodo karoserijo izdelovali v Novem mestu, medtem ko ju bodo sestavljali v Franciji pri Renault Sportu. Naj omenimo, da bo Revoz, ki je prav te dni objavil zelo dobre rezultate poslovanja v letošnjem letu,  prihodnje leto pričel izdelovati še posebno izvedenko twinga gordini.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.