Avto
82 ogledov

Ukradli in zažgali avto Jona Olssna

Audi RS6 DTM
1/5
Betsafe.com
Nori audi RS6 DTM, projekt Jona Olssona, ki je bil tudi udeleženec letošnjega relija Gumball 3000, je doživel bridki konec, potem ko sta ga ugrabila oborožena roparja.

Vse skupaj se je dogajalo v nizozemskem Amsterdamu. Novi lastnik audija RS6 DTM Douwe Leitner, ki je famozni avto kupil pred kratkim, je v četrtek okoli pol četrte ure zjutraj s kamermanom snemal prizore z avtomobilom v tunelu Piet Hein. Med postankom na bencinski črpalki pa sta k njima pristopila neznanca in z namerjenimi pištolami prisilila lastnika, da jima je prepustil avtomobil s prižganim motorjem.

Oddivjala sta, a je bilo njuno veselje kratkega diha. Leitner je namreč obdržal v žepu brezstični ključ, roparjema pa je verjetno postalo hitro jasno, da ne bosta prišla daleč oziroma bo avto deloval le, dokler ga ne bosta prvič ugasnila. Avto sta zapustila, a ga še prej zažgala, tako da so ga našli povsem uničenega.

Audi RS6 DTM je bil projekt nekdanjega smučarja prostega sloga in dobitnika številnih medalj Jona Olssna, sicer rednega udeleženca relija Gumball 3000, ki je pred leti potoval tudi prek Slovenije. Takrat je Olsson potoval v nissanu GT-R.

Zaščitni znak vseh njegovih avtomobilov je kovček za smuči, pa četudi gre za gallarda ali audija R8. 

RS6 DTM je bil po besedah Olssna njegov najljubši avto doslej. Ob vseh predelavah je imel kar okoli 745 kW (1.000 KM) brutalne moči, njegov izgled pa se je z različnimi usmerjevalniki zgledoval po dirkalnikih v prvenstvu DTM. Karavan je bil tudi zvezda dogajanja v Stockholmu 15. maja letos, ko je Olsson, preoblečen v "taksista" družbe Uber, po mestu pobiral presenečene stranke. 

 

A photo posted by Jonolsson1 (@jonolsson1) on Oct 15, 2015 at 8:03am PDT

Komentarjev 2
  • Estok 15:27 16.oktober 2015.

    To pač ni res oziroma ne drži za vse avte. sem se vozil že par deset kilometrov medtem ko je bil ključ v žepu druge osebe. očitno sta ukradla vžgan avto a ne?

  • 4krogci 09:01 16.oktober 2015.

    Avto preneha delovat, ko je ključ oddaljen par metrov od avta oz. niti ne vžge če je ključ izven avta. Al sta onesposobla ta nadzor al pa je t azgodba prirejena!