Avto
2 ogledov

Za dusterjem se bo prašilo

Duster pomeni vstop romunske tovarne v svet mehkih terencev. Kot pri ostalih mod
1/11
Žurnal24 main
Dacia je objavila prve uradne fotografije svojega SUV modela, poimenovanega duster.

Kako se bo poimenoval prvi Daciin terenec, dolgo časa ni bilo znano, na koncu je prevladalo ime, ki je krasilo že študijo, na podlagi katere je nastal serijski avtomobil.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Duster na tržišče prihaja poleti leta 2010, javnosti pa bo prvič predstavljen na ženevskem avtosalonu. Na voljo bo tako v 2x4 kot 4x4 različici, medosna razdalja bo 267 cm, od tal pa bo privzdignjen za 20 cm, kar bi moralo biti v povezavi s kratkimi previsi dovolj tudi za spopad s terenom. Temu bo prilagojen pogon na vsa kolesa, ki bo vozniku na voljo v treh načinih - le na en par koles, z avtomatično porazdelitvijo moči in z zaklenjenim 50:50 načinom.Glede na sorodstvene vezi z Nissanom verjamemo, dagre za učinkovito kombinacijo.

Za pogon tega 431 cm dolgega avtomobila bodo skrbeli motorji iz bogate Renaultove zakladnice. Prtljažnika bo v osnovi za 475 litrov, masa vozila pa se bo odvisno od motorja pričela pri 1.200 kg (2x4) oz. 1.330 kg (4x4). V standardni opremi bodo ABS, EBD in EBA, čelne in stranske varnostne blazine ...

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

 

Seveda je ena najzanimivejših informacij cena vozila. Na romunskem trgu naj bi bile bolje opremljene različice vredne med 14.000 in 15.000 evri.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.