Avto
61 ogledov

Za topel avto pozimi 900 evrov

gretje v avtomobilu Shutterstock
Notranjost mirujočega avtomobila je mogoče pozimi ogreti tudi prek telefona. Vgradni grelci so na voljo za skoraj vsak avto.

"Vgradne grelce je mogoče namestiti v večino avtomobilov, saj imajo že predvidena mesta za dodatne grelce," je pojasnil Janez Firm iz Avtoelektrike Firm. "Se pa pozna, da so časi težki, večinoma po njih posegajo profesionalni vozniki."

V najpreprostejši različici je grelec programiran z uro, v boljših izvedbah pa ga je mogoče aktivirati prek daljinca tudi na kilometer daleč ali pa celo prek prenosnega telefona. Za svoje delovanje uporablja energent, ki poganja avtomobil, torej bencin ali plinsko olje.

Za pol ure delovanja, v kateri notranjost avtomobila ogreje z zimske na ambientalno temperaturo, grelec porabi okoli 0,2 litra goriva.

Poglejte med dodatke

Marsikateri proizvajalec ponuja zimski grelec že v svoji dodatni opremi, cena naknadne vgradnje pa je od okoli 900 evrov.

Za montažo na servisu potrebujejo okoli osem delovnih ur; odvisno od potrebnih prilagoditev.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.