Avto
14 ogledov

Zvezde bodo prihajale iz Madžarske

Madžarska je Mercedes-Benzu ponudila najboljše pogoje za novo tovarno. Na fotogr Žurnal24 main
Prihodnje generacije Mercedes-Benzovih malih avtomobilov razreda A in B bodo izdelovali na Madžarskem.

Predstavniki stuttgartskega velikana in madžarske vlade so namreč podpisali dogovor o gradnji nove tovarne v Kecskemetu, približno 80 kilometrov jugovzhodno od Budimpešte.

V izgradnjo nove tovarne bo investiranih 800 milijonov evrov denarja, delo pa bo dobilo 2500 ljudi. Od leta 2012 dalje bo iz tovarne vsako leto prišlo nad 100.000 vozil kompaktnega razreda.

Rainer Schmückle, vodja operativnih dejavnosti pri Mercedes-Benzu, je dejal, da so se za lokacijo odločili, ker izpolnjuje vse visoke standarde, ki so jih kot pogoj postavili Nemci.

Svoje manjše modele sicer Mercedes-Benz trenutno že proizvaja v tovarni v domačem Rastattu, a potrebuje dodatne kapacitete, saj namerava poleg omenjenih dveh modelov razširiti ponudbo v segmentu manjših kompaktnih avtomobilov še na dva nova avtomobilska modela. Gre za prvo tovarno koncerna v Vzhodni Evropi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.