Imate radi rdečo papriko? Ste za nekaj novega? Poskusite paprikino kremno juho.
Sestavine za približno šest ljudi so naslednje:
- 5 rdečih paprik,
- 2 pora,
- 4 žlice masla,
- 4 dl zelenjavne juhe,
- 4 dl paradižnikovega soka,
- 150 g smetane,
- mleta sladka paprika,
- 2 žlici medu,
- 1,5 skodelice alfalfa kalčkov,
- sol in poper.
Priprava
Paprike operite, jim odstranite peclje, semena in belo meso. Zrežite jih na večje kocke. Por očistite, ga temeljito operite in narežite na tanke kolobarje.
V loncu raztopite maslo in na njem med mešanjem nekaj minut dušite zelenjavo. Nato dodajte zelenjavno juho, lonec pokrijte in na srednje veliki temperaturi kuhajte približno pol ure.
S paličnim mešalnikom zelenjavo kremasto spenite in ji dodajte paradižnikov sok. Juho močno začinite s soljo, poprom in mleto papriko ter še enkrat prevrite.
Do te točke lahko juho pripravite že vnaprej in jo zamrznete. Dan pred uporabo jo vzemite iz zamrzovalnika, nato pa jo naslednji dan zavrite in dokončajte.
Smetano trdo stepite in jo z medom vmešajte v juho.
Servirajte v ličnih krožnikih ali jušnih skodelicah in potresite s kalčki.
Dober tek!