Magazin > Lepota & telo
19 ogledov

Razgibajte se

Redno telovadite vsak dan! Žurnal24 main
Sobota je dan za družinske aktivnosti, zato jo dobro izkoristite. Pričnite z jutranjo telovadbo, nadaljujte z zajtrkom, za kosilo pripravite brokolijevo juho in za večerjo porovo solato s tunino.

Sobotni dan izkoristite za razgibavanje. Če vam vreme dopušča, se odpravite na svež zrak, če ne, vozite sobno kolo, naredite nekaj vaj za krepitev mišic, kot so vaje za trebušne mišice, počepi, sklece. Pri telovadbi naj se vam pridružijo otroci, z njimi plešite in se igrajte. Tudi pri aktivnem pospravljanju stanovanja se boste dobro razmigali in pokurili kalorije. Pazite, da tekom celega dne spijete dovolj tekočine. Pijte navadno ali mineralno vodo.

Zajtrk: Kruh s krešinim namazom (delo: 5 min)

Potrebujete:
žlico kreše
2 žlici puste skute
sol in poper
rezino polnovrednega kruha
majhen paradižnik
250 ml sadnega soka

1. Krešine listke operemo in jih polovico primešamo skuti, posolimo in popopramo. Rezino kruha na debelo namažemo z namazom.
2. Opran in očiščen paradižnik narežemo na rezine in jih zložimo na kruh z namazom, potresemo s preostalo krešo in začinimo.
3. Poleg spijte sadni sok, najbolje je, če si ga stisnete in pomaranč.


Kosilo: Brokolijeva juha ( delo: 15 min)

Za en obrok potrebujete:
300 g brokolija
400 ml čiste zelenjavne juhe
velik paradižnik
sol in poper
tabasco, ki ga lahko zamenjate za kari, papriko in česen
žlico mandeljnov narezanih na lističe
rezino polnovrednega kruha

1. Brokoli operite, narežite in ga v vreli vodi in pokriti kozici 10 min kuhajte na srednje močni vročini.
2. Kruh narežite na kocke in jih brez dodane maščobe rjavo opecite. Paradižnik križem zarežite, ga za kratek čas potopite v krop in olupite. Nato ga narežite na četrtine in odstranite semena.
3. Nekaj brokolijevih cvetk vzemite iz juhe, preostalo juho pa z mešalnikom obdelajte v brokolijev pire. Začinite s soljo, poprom in tabascom. Juho servirajte na krožnik, dodajte brokolijeve cvetke, paradižnik, kruhove kocke in mandeljne.

Večerja: Porova solata s tunino (delo: 25 min, mariniranje 30 min)

Potrebujete:
majhno čebulo
polovico pora
žlico repičnega olja
2 paradižnika
polovico rdeče paprike
šopek drobnjaka
150 g tunine vložene v lastnem soku
100 g lahkega jogurta
četrtino žličke gorčice
limonin sok
sol in poper

1. Čebulo olupite in zelo tanko narežite. Por po dolgem prerežite in ga dobro očistite in operite, odstranite temno zeleni del, ostalo tanko narežite na obročke in skupaj s čebulo na hitro popražite.
2. Paradižnik in papriko operite in narežite na koščke, drobnjak na kratke obročke.
3. Tunino raztrgajte z vilicami. Umešajte jogurt, gorčico, drobnjak, sol, poper in limonin sok.
4. Ohlajen por s čebulo, papriko in paradižnikom zmešajte s tuno in prelijte s pripravljenim prelivom. Solata bo še bolj okusna, če jo boste pripravile vsaj 30 min prej.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.