Magazin
47 ogledov

Prihajajo kitajske kopije

Shuanghuan CEO Žurnal24 main
Afere s kitajskimi kopijami evropskih in japonskih avtomobilov so kitajski proizvajalci sprva smatrali za neutemeljene, kot, da je takšno obnašanje povsem legitimno in neškodljivo.

Zadnja trditev bi lahko bila kmalu preizkušena tudi v praksi. EU je namreč na svojem območju odobril prodajo spornih kopij shuanghuana CEO in zheijang jonwayja UFO. Avtomobili bodo na večini evropskih tržišč kupcem dostopni že čez dva meseca, v Nemčiji še prej. CEO je identična kopija BMW-ja X5, medtem, ko se UFO v mnogočem spogleduje s toyoto RAV4.

Medtem ko si Bavarci pulijo lase in se odločajo za tožbe proti ponarejevalcem pa Japonce kloni ne motijo preveč. Pri Toyoti verjamejo, da se bo težava, zaradi kitajske (ne)kakovosti, rešila sama. UFO bo stal skoraj enkrat manj kot RAV4, 15.900 evrov, proti RAV-ovim 27.165 evrov.



Kitajci pa kopirajo naprej. Tokrat je bil tarča spet BMW oziroma njihov mini. Lifan Auto je dodobra skopiral minija in ga že poimenoval lifan serije 3. Največja in edina prava razlika med najnovejšim lifanom in minijem je število vrat. Lifan jih ima pet, mini tri. Oblika je tako spredaj, kot zadaj skorajda identična. Lažni mini bodo na Kitajskem začeli prodajati v prvi polovici letošnjega leta.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.