Magazin > Film & Glasba & TV
21 ogledov

Madonna sprejeta v Hišo slavnih

V Hišo slavnih je bil sprejet tudi pevec John Mellencamp. Žurnal24 main
Pop zvezda Madonna, pisec rock besedil Leonard Cohen in rock pevec John Mellencamp so ena od imen, ki so bila sprejeta v Rock'n'Roll hišo slavnih.

Poleg njih so bili sprejeti še pop zasedba The Dave Clark Five in instrumentalni rockerji The Ventures.

Omenjena peterica je premagala disko kraljico Donno Summer, newyorško funk skupino Chic, rap pionirja Africo Bambaatao in hip hop skupino The Beastie Boys.

"To je pet novih članov, na katere smo lahko ponosni," je povedal predsednik fundacije Hiše slavnih Joel Peresman. "Novi člani niso bili izbrani glede na število prodanih plošč in koncertnih kart, ampak glede na njihov vpliv in mesto v zgodovini," je še dodal.

Izvajalci si pridobijo pravico do nominacije za sprejem v Hišo slavnih šele 25 let po izdaji prvega albuma. Medtem ko sta bila skupina The Dave Clark Clark Five in Mellencamp nominirana že prej, je bilo letošnje leto prvo, ko si je pravico do nominacije pridobila Madonna.

Leta 1982 je namreč debitirala z albumom Madonna, ki je vseboval hite, kot so Holiday, Borderline in Lucky Star. S tem se je začela kariera ene od najbolje prodajanih pop izvajalk, saj ji je uspelo do danes prodati že več kot dvesto milijonov albumov.



Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.