Slovenija
198 ogledov

Med pridigo vstali in zapustili mašo

Komentarjev 133
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • mph 19:05 24.marec 2015.

Misliš Josipa Broza Tita, enega največjih državnikov prejšnjega stoletja? Kjer so bili očitno brez kančka sramu vse možne svetovne velesile in elite? Ki mu priznavajo izjemno pozitivno zgodovinsko vlogo? Če misli tega, potem ti moram reči, da mi je za ...prikaži več tvoje domobransko mnenje kot za lanski svet in je bilo enako vsej tej svetovni eliti. Če pa si borci pod kljukastim križem zgodovino predstavljate drugače kot ves normalen svet, pa je to vaš problem. Hec je, da se lahko posredno ravno Titu domobranci zahvalite, da vas je toliko preživelo, ker ko bi vas nacisti odrabili bi končali kot vsi ostali. No nekaj bi vas pustili, najbolj zvestih, tako za štos.

• mph 19:06 24.marec 2015.

Ah, zgoraj mi je zbežalo na začetku, na katerega pogrebu so bile vse te svetovne sile.

• markus 19:06 24.marec 2015.

Sam imam vse zakramente, vendar pa bom zaradi nestrpnosti in širjenja negativizma, splošnega sovraštva s strani RKC slednji podal izpisno izjavo. Tudi sam bi storil enako, če bi slišal tako pridigo. Vstal bi in odšel iz cerkve. Upam, ...prikaži več da bo zakon potrjen in da se o tem več ne bo razpravljalo. SDS pa je potrebno "nagraditi" na naslednjih volitvah s tem, ko jim ne bomo oddali svojega glasu.

• jaki 19:25 24.marec 2015.

mph, glede tvoega mnenja o RKC se ne bi mogel bolj strinjati s teboj, da pa folk zmerjaš z domobranci in to skoraj stoletje po tej tragediji slovenskega naroda, tu si zame navaden cepec.(Zgolj v vednost; moj pokojni oče je ...prikaži več imel status borca od 6. 7. 1942), kar o tvojem očetu ali dedu močno dvomim). Sicer pa, da ne pozabim; je z balkonom vse OK?

• mojca003 20:03 24.marec 2015.

Oprosti, ampak tvoja ocena o cerkvi kot najbolj sprevrženi, brutalni itd, je povsem neuravnotežena in črnobela. V vsaki organizaciji, ki obstaja vsaj 1000 let, boš našel razne zadeve. Npr. komunizem je bil živ, recimo enih 100 let. Pa dejmo malo ...prikaži več primerjat no. A hočeš kaj drugega? Kapitalizem? Unicef (malo pobrskaj pred nekaj časa je bila afera)? Pa dejte, s takimi stereotipnimi ocenami izpadete neresni.

• mojca003 20:04 24.marec 2015.

Ma dej no, vseh zakramentov tako ali tako ne moreš imet, ker se nekateri izključujejo (npr. poroka in mašniško posvečenje). Brezveze.

• mojca003 20:08 24.marec 2015.

Ful dobr argument, ejga res.

• mojca003 20:07 24.marec 2015.

Samo popravek, med npr. učitelji je po raziskavah vsaj toliko pedofilov, kot med duhovniki. (v splošni populaciji je ocenjen procent okrog 5% pedofilov). Tako da dodajmo na seznam za kastracijo še njih. Pa še socialne delavce, zdravnike, pravnike, psihiatre ...

• mojca003 20:08 24.marec 2015.

Se opravičujem, se navezuje na h3o.

• e213b2535978aaf6e413f72233bf2dc07a5a81a8 20:19 24.marec 2015.

Mojca,žalosten sem,ko berem tvoje umotvore,saj nisem pisal o socialnih delavcih,učiteljih itd.Sklepam,da si nisi prebrala poročil o zlorabah otrok v V.Britaniji in Irski,kajti to pove vse.Sestre usmiljenke so pripravljale otroke za zlorabe duhovnilom,škofom,učiteljem,VIP-ovcem.A še kaj napišem?Nisem pa še zasledil,da bi otroka ...prikaži več zlorabljali pedri in lezbijke.

• mph 20:32 24.marec 2015.

Jaki, s tabo mi se dejansko ne da, mojemu dedku so vse nohte populili na rokah in nogah z žarečimi klešči po zaslugi lokalnega izdajalskega župnika, pa še vseh drugih mučenj je bil deležen, ker je bil v odporu, pa ...prikaži več je nekako le preživel mislim, pa da zaradi tega ni bilo vse v redu z njim v glavi kar sem ga poznal kot otrok. To je moj zadnji post tebi. Postam tam, kjer se mi zdi smiselno, kjer se mi zdi zabavno, ... ne pa, kjer se mi zdi brezveze in kjer nekdo po svoje sklepa z balkoni, Jazbinškovimi zakoni (kjer je verjetno sam krepostno zavrnil priliko, ki je jaz sicer nisem imel, ker takrat ni bilo denarja niti za polog, pa sem pač 20 let plačeval kredit mimogrede), ... in podobno. Si pač nismo simpatični, je vzajemno in to je moj zadnji post.

• mojca003 20:37 24.marec 2015.

Križar, verjamem, da nisi zasledil, ker mediji o tem ne poročajo. Moraš pa malo pogledat raziskave, npr. J Sex Marital Ther. 1992 Spring;18(1):34-43.The proportions of heterosexual and homosexual pedophiles among sex offenders against children: an exploratory study.Freund K1, ...prikaži več Watson RJ. Iz povzetka: ... the ratio of heterosexual to homosexual pedophiles was calculated to be approximately 11:1. This suggests that the resulting proportion of true pedophiles among persons with a homosexual erotic development is greater than that in persons who develop heterosexually. (razmerje med heteroseksualnimi in homoseksualnimi pedofili je bilo izračunano, da je približno 11:1. To nakazuje, da je rezultirajoč proporc (procent deljeno s 100) resničnih pedofilov med osebami z homoseksualnim erotičnim razvojem VEČJA kot ta pri osebah, ki razvijejo heteroseksualnost.Res je, da nekatere raziskave ne najdejo statistično pomembno večjega deleža zlorab pri homoseksualnih, vendar pa nobena

• mojca003 20:44 24.marec 2015.

mph, mi je žal zaradi tvojega dedka. Enega mojega (sicer malo bolj oddaljenega, ampak vseeno) sorodnika, ki je bil pa eden vodilnih PARTIZANOV na področju Štajerske (po vojni so ga razglasili za heroja in po njem poimenovali eno osnovno šolo), ...prikaži več so pa ubili sami partizani (po naših zanesljivih informacijah) in potem rekli, da je padel v zasedo. Zakaj? Ker je bil veren in ker se mu ni zdelo prav, ko so proti koncu nekateri partizani obračunavali (morili) na zelo grd način. Kaj čmo zdaj? A bomo sovraštvo širili naprej?

• krtmen1 21:27 24.marec 2015.

Aja, učitelji, soc. delavci in zdravniki so pa lahko pedofili in kršitelji zakonov, ker se niso zavezal celibatu!?!? Pejt spat no.

• mojca003 22:00 24.marec 2015.

Plis, plis, dej se najprej malo pozanimal. Npr. članek v Psychology Today (upam, da ne bo očitkov, da je to kakšna katoliška revija, ker je res zelo znana in slošna): Six important points you don't hear about regarding clergy sexual ...prikaži več abuse in the Catholic Church: št. 1: 1. Catholic clergy aren't more likely to abuse children than other clergy or men in general. According to the best available data (which is pretty good mostly coming from a comprehensive report by the John Jay College of Criminal Justice in 2004 as well as several other studies), 4% of Catholic priests in the USA sexually victimized minors during the past half century. No evidence has been published at this time that states that this number is higher than clergy from other religious traditions. The 4% figure appears lower than school teachers during the same time frame and certainly less than offenders in the general population of men. Research states that over 20% of American women and about 15% of American men were sex

• mojca003 22:01 24.marec 2015.

were sexually violated when they were children by an adult. Sexual victimization is tragically fairly common in the general population but luckily these numbers have been dropping in recent years.Pa dej mi ti kakšne raziskave, ne tako na pamet. ...prikaži več Še enkrat - vtis, ki ga ustvarijo mediji in časopisni članki, je zelo varljiv. Pejmo se znanost :)

• McClain 21:58 24.marec 2015.

moja učiteljica je šla z učencem starim 15 let. Nikomur nič, sploh se ni nihče spraševal kako je to možno.

• zombi 23:23 24.marec 2015.

toti kiklarji delajo to iz čiste krščanske ljubezni. Ki jo sicer marsikateri lepo demonstrira na fantičkih in dekličih.Nje.

• Erik Kostanjevec 23:40 24.marec 2015.

zanimivi so mi komentarji, ki zagovarjajo pedofilijo duhovnikov, itd z tezo, da je ni drugje nič manj. Verjetno res, sigurno je res, da bi bili vsi za odstrel. Ampak, RES JE pa tudi, da, če samo pogledamo procente otrok, ki ...prikaži več obiskujejo cerkev. Nekaj jih je, vendar zihr manj kot 50%. Če pa pogledamo procent otrok, ki obiskuje zdravnika, se športno udejstvuje ali ima kakšno drugo obšolsko dejavnost, HODI V ŠOLO,... je procent nekje cca 90% pri dejavnostih in 100% glede šolanja. Torej, če je razmerje pedofilije enako 1:1, duhovniki, ne vsi, da ne bo pomote, še vedno prepričljivo vodijo.

• mojca003 09:30 25.marec 2015.

Zdej mamo nekaj možnosti, npr.: 1. ne razumete procentov, 2. ne razumete angleščine, 3. ste slabo prebrali. Obstaja sicer še nekaj drugih, pa raje ne bi. Torej - procenti se nanašajo na to, kolikšen del duhovnikov, učiteljev, socialnih delavcev, zdravnikov ...prikaži več ... je pedofilov oz. spolno zlorablja. Procenti se ne nanašajo na to, pri kolikšnem deležu otrok je storilec posamezen profil ... In duhovniki v nobene primeru ne vodijo (razen v primeru medijskih objav). Če še kaj ne razumete, kar vprašte, ni problema. Predlagam tudi, da preden nekaj javno zapišete, dobro preverite.

• Komentirajte

Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.