Slovenija

Neverjetni učinki višje minimalne plače

Komentarjev 105
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • slovenski3 17:45 06.februar 2026.

Ne dovolim, da se tja v en dan nabija po predsedniku vlade dr. Robertu Golobu. Golob je namreč premier, kakršnega še nismo imeli, in, upamo, nikoli več ne bomo imeli. V slabih štirih letih je upropstil državo, kar ne zmore kdorkoli.

• cigomigo 17:58 06.februar 2026.

a ti je že Ender povedal l da se njegova mati goni z migranti

• igorgeus 13:43 10.februar 2026.

Si pozabil na enormno zadolževanje v letih 2004/2008? Pa tajkunske kredite? Propad bank in posledično prodajo pol državnih firm? Pa ustanavljanje zasebnih fakultet in medicinskih ustanov s konstantnim pritokom izključno javnega denarja? Zujfa in padca bdp v minus čez noč? ...prikaži več Je vse to že predaleč in želiš ponovitve?

Leon 12:48 06.februar 2026.

Glede minimalnih plač v državah EU si preberite na spletu ..https://www.consilium.europa.eu/sl/policies/adequate-minimum-wages/

malonaokoli 14:52 06.februar 2026.

Upam da ne bodo doživeli hladnega tuša tako kot upokojenci, ki so z minimalno invalidsko pokojnino od 340€ do 610€ čakali zaman na tistih obljubljenih 120€ povišanja.

• igorgeus 13:49 10.februar 2026.

Včasih so se primerjali z Avstrijo, sedaj Hrvaško, počasi bomo za zgled dobili Bolgarijo.

• smith2 04:30 07.februar 2026.

Pozdravljeni, ponudba za posojilo med zasebnimi resnimi v 24 urah. Dajem resna in zanesljiva zasebna posojila v razponu od 2.000 € do 11.000.000 € s stopnjo 3% . Če vas to zanima, me kontaktirajte po mojem e-pošti: marijarajevic259@gmail.com

• bojovi 00:04 07.februar 2026.

Ha mercator spet skriva, mogoče jim bo spet država doplačevala do minimalne plače.

Garancija 20:37 06.februar 2026.

Hrvatarji imajo za 100 evrov večjo minimalno plačo,samo tolk o teh povišicah

• Janez11 11:37 06.februar 2026.

Ti kreteni so izdelali so kar 67 plačnih razredov in najbolj pomembne poklice strpali v spodnje (recimo policisti, vojaki, medicinske sestre) imajo 10 plačni razred - minimalna plača sedaj zajema plačne razrede od 1 do 7 razreda. Naslednji dvig minimalne ...prikaži več plače bodo od 1 do 12 razreda in tako naprej. Tem debilom je vseeno saj imajo tam okoli 50 +razreda , z plačno reformo pa so pridobili le šolniki -povečali plačni razredi - Branimir Štrukelj (kandidat Levice in predsednik reprez. sindikatov )

• Ender3 11:57 06.februar 2026.

Ti očitno sodiš med večje gojene kretene, ko gre za razlago plačilnih razredov.

• Toma 12:39 06.februar 2026.

Za privilegirance več denarja, za ostalo polovico pa opali uravnilovko!

• Janez11 15:28 06.februar 2026.

Ender, Prav o temu članek govori samo malo zavito , da ne bi razložili bistva. Znižali so plače najbolj pomembnim poklicem za družbo in jih spravili vse v minimalca. Npr. župan Janković srbski ima večjo plača za 65% in on ...prikaži več ne bo v minimalcu saj bi minimalna plača morala biti 6.563,68 (od 1 do 57 razreda) https://www.racunovodstvo.net/tabelice/170/placni-razredi-znesek-osnovne-place-od-2025-dalje

• Toma 09:06 06.februar 2026.

Yugopizdija se vratila! Kako sem jo pogrešal, komunisti prekleti!

• mph2 10:36 06.februar 2026.

Kaj pogrešaš idiote, da smo vsi imeli streho nad glavo? Da smo bili vsi siti in oblečeni? da je lahko vsak končal šolo skoraj zastonj? Da smo vsi imeli službe?Spakiraj nazaj v Argentino, bo najboljše za vse.

torolino 11:07 06.februar 2026.

Da si vozil na nepar, bone, brez olja, praška, kave, banan...

• Toma 11:33 06.februar 2026.

Imel sem le moped in kosilnico pa 5 literski boni niso zadostovali! Bil si sit in oblečen? Ma nemoj! Ko sem dobil prvo plačo sem pri Pekotu videl škornje za katere sem glih imel. Ostalo mi bi le še za ...prikaži več kepico, dve sladoleda v slaščičarni zraven! Denarna enota je bila koliko plač za TV, koliko plač za hladilnik… Marš u pizdo materino!

• Ender3 11:44 06.februar 2026.

Ja, torolino to je bil eden od razlogov da smo se osamosvojili od tistih, ki so jemali in nič vlagali za solidarno skupnost..

• Toma 12:15 06.februar 2026.

To je bila res prava solidarnost na bone! Vaš Titko-pičko se je zadolževal dokler je šlo, potem pa… razpad, ko je tujina zaprla pipice. Komunisti od svojega ne-dela ne morejo preživeti! Marš v Malo Srbijo!

• Soljatar 11:43 06.februar 2026.

https://nova24tv.si/o-stevilke-ne-lazejo-golobov-izgon-slovencev-na-hrvasko/

• ToSmJest 10:24 06.februar 2026.

"Ni treba, da je dvig za vse plače 16-odstoten, lahko je tudi nek nominalen znesek, da se v glavnem ohranijo razmerja," Tole je direktni dokaz, da levakom matematika dela preglavice, saj izjava matematično ne pije vode. Razmerja se namreč ohranijo ...prikaži več ravno pri enakem procentu. Pri povišanju za nominalni znesek pa se porušijo. Razen v primeru, ko se nominalni znesek ujema s procentualnim povišanjem.

• Ender3 11:39 06.februar 2026.

Direktno veš to, kar ti drugi povedo. Matematika desničarjem ni ravno jaka nauka. Vse vlade Janšeskuja so se končale z finančnim primankljajem.Razen zadnje, ko se je delil helikopterski denar tistim, ki so najmanj delali..Ob tem, da je vse stalo in ...prikaži več ni ustvarjalo primanjkljajev..

• igorgeus 13:48 10.februar 2026.

Ta helikopterski denar nam je zvišal cene nepremičnin za koliko %?

• Dieta 10:28 06.februar 2026.

Janša je kritiziral Goloba, ker ima hrvaška višjo povp. plačo. Pa spet kritizira dvig minimalca... Halo, Janša izgleda, da ti ni prav prav nič, ker nisi mandatar. Ko pa si mandatar, pa so vsi ukrepi odlični, he,he,he. NAPOVEDUKREPOV PO ICE , JE NE....

• Naklonsky 11:18 06.februar 2026.

Je s tabo vse OK?

• Ender3 11:30 06.februar 2026.

Ja, v predvolilnem času bo imel Janšari hrvaške plače kot izgovor slabega stanja domačega gospodarstva. Kdo pa bo hranil Hrvaški proračun v času turistične sezone pa ne omenja. Samo z naivnimi zna manipulirat.

luckyss1 07:31 06.februar 2026.

Več denarja pomeni več trgovine in uslug...Zagon gospodarstva...Tisti, ki bodo zaradi tega "propadli" pa naj gredo v Avstrijo ali na Hrvaško...

• Plavi-mil 08:05 06.februar 2026.

bedak !!!! od kje boš pa potem cuzal denar, levičarji ste res eni bumbarji, da ne rečem še kaj, kdo vas pa vzdržuje, listje na drevju, halo !!!! ne pobiraj taubijevih for, že itak podjetniki zapuščajo Slovenijo in se selijo, ...prikaži več poglej HR, druge države cvetijo, mi pa tonemo, tonemo .....

• Naklonsky 08:21 06.februar 2026.

Luksi: denarja je toliko, kot ga je! Zaradi zablod Slovenije ne bo dodatnega tiskanja denarja Evropske CB! To je delala Juga, pa si videl rezultat!

• Toma 08:23 06.februar 2026.

Lidl je z eno nogo že v Lepi njihovi! Spet bo treba naviti davke ostalim ;-) Me zanima kako bo čez 10 let, ko bomo naveliko hodili delat čez Kolpo!

• Naklonsky 08:34 06.februar 2026.

Ne samo Lidl. Hrvati imajo že večjo kupno moč kot mi, nekaj tudi na račun naših podjetij, ki tam plačujejo davke.

luckyss1 08:49 06.februar 2026.

He, he....Ste pa kletni pohiteli z lažmi....Boste vse do volitev garali, revčki pišete neumnosti za drobiž..

luckyss1 08:51 06.februar 2026.

Sicer pa lahko vrnete tistih sto evrov...itak ste vse SDSsovce na minimalcih

• Toma 09:04 06.februar 2026.

Vidi, glupo pseto se vratilo!

• Ender3 11:22 06.februar 2026.

Toma ti svojimi nick imeni pa vstrajaš. Le mejaš jih, da se lahko všečkaš. Je lahko še kaj bolj glupo kot, plačan aktivizem privatne stranke..

• Toma 11:42 06.februar 2026.

O, 1drekec se je danes že dopoldne zbudil! In kateri nick mi še pripisuješ, baš me zanima? Sem se pa vpisal le zato, da se lahko norca delam iz glupanov. Saj vem, ni pošteno od mene ;-) Priznam, da tu ...prikaži več in tam pripalim všeček sam sebi, da pa bi se prijavljal in odjavljal… to delajo samo levajzarji, jaz sem prelen ;-)

• Ender3 12:42 06.februar 2026.

Toma, torej smo vsi glupani, ki smo na nasprotni strani enoumja. Očitno pa me dobro pratiš kdaj sem aktiven. Ja res imaš prav. Delam tudi preko noči, ker sem bolj luciden..In prespano dopoldne mi predstavlja beuty sleep. Sicer pa, kot ...prikaži več vem na Trstenjakovi prične delat šele po 9 uri tako, da pri vaši aktivnosti ne zamujam dosti..

• Toma 12:59 06.februar 2026.

Nimam urnika, ker me je gnili kapitalizem iz tujine preskrbel do groba, pa še bo ostalo za mano. Sedaj tudi jaz ne bi preživel več od Golobčkove plače ;-)

• Komentirajte

Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.