Slovenija /slovenija/crna-kronika
12474 ogledov

Sestra pesnika in domobranca toži predsednika Zveze borcev, kriva je znamka

Komentarjev 82
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • Avatar lu.ckyss
    lu.ckyss 07:17 11.maj 2023.

    Jebi ga...Balantič je bil plačan pripadnik oboroženih sil, ki je prisegla Hitlerju in so se na nacistični strani borili proti naprednim zavezniškim silam kamor so tudi uradno spadali Titovi partizani....To so dejstva in tu ni upravičenega jamranja...

    • oneh 07:29 11.maj 2023.

      Če si bral domobransko prisego in jo seveda razumel, potem ne bi ponavljal laži, da so branilci naroda pred komunističnimi zločini prisegli Hitlerju. To je pač še ena laž komunističnih zločincev. Mimogrede- Hitler je kapituliral 8. maja 1945. Ker naši ...prikaži več levaki slavijo dan zmaga 9. maja je to še en dokaz, da se komunisti niso borili proti Hitlerju ampak proti slovenskemu narodu, nad katerim so izvajali zločine. Imamo pa svobodo in levaki plešete.

    • Avatar lu.ckyss
      lu.ckyss 07:35 11.maj 2023.

      »Prisegam pri Vsemogočnem Bogu, da bom zvest, hraber in svojim nadrejenim pokoren, da bom v skupnem boju z nemško oboroženo silo, stoječo pod poveljstvom vodje velike Nemčije, SS četami in policijo, proti banditom in komunizmu kakor tudi njegovim zaveznikom svoje ...prikaži več dolžnosti vestno izpolnjeval za svojo slovensko domovino kot del svobodne Evrope. Za ta boj sem pripravljen žrtvovati tudi svoje življenje. Tako mi Bog pomagaj!«.....

    • Avatar lu.ckyss
      lu.ckyss 07:36 11.maj 2023.

      "stoječo pod poveljstvom vodje velike Nemčije,".............In kdo je ta vodja drug kot HITLER...kreten zarukani..

    • Avatar NickMason
      NickMason 07:39 11.maj 2023.

      oneh,po tvoji logiki bi morali partizani boriti brez da koga ubijejo,ko so švabi in izdajalci masakrirali narod???Take bolane samo kolaborant izjavi.

    • Avatar lu.ckyss
      lu.ckyss 07:42 11.maj 2023.

      Treba je vedeti, da so domobranci pobijali izključno SLOVENCE in se tako ločijo od drugih podobnih paravojaških organizacij kot so npr srbski četniki, ki so pobijali tudi okupatorje, vsaj v začetku..

    • Avatar lu.ckyss
      lu.ckyss 07:43 11.maj 2023.

      Kreteni dajete minuse zgoraj kjer je objavljena prisega, ste res tako zarukani, da ne poznate prisege svojih morilski dedov ?!

    • Jernej65 08:38 11.maj 2023.

      Veliko zgodovinskih dejstev je zlaganih in prirejenih. Med vojno si imel opravka s tremi dejavniki. Na eni strani si imel partizane, ki so se borili za slovenski narod in še zdaleč niso bili vsi komunisti. Veliko partizanov je komuniste celo ...prikaži več sovražilo. Domobranci so se borili proti komunistom in tudi sodelovali s Hitlerjem. Komunisti so po vojni pobili ogromno nedolžnih ljudi in si prisvojili popolne zasluge za upor proti Hitlerju. Oboji so prepojeni s slovensko krvjo.

    • Jernej65 08:43 11.maj 2023.

      Nikoli v življenju ne bom volil pripadnikov ne enih in ne drugih. SDS z Janšo, Komunisti in Levica s Kordišem so generatorji spora med slovenci, saj izkrivljajo slovensko zgodovino v eno ali drugo smer.

    • oneh 09:28 11.maj 2023.

      Lepo lucky- prisego torej poznaš. Sedaj pa, ali jo razumeš? Kje iz prisege izhaja, da prisegajo zvestobo Hitlerju? Iz prisege se lahko zgolj izlušči, da se bodo skupaj z Nemško vojsko borili proti komunističnim morilcem za svojo domovino Slovenijo (ne ...prikaži veče Nemčijo!) in za svobodno Evropo (ne okupirano od tretjega rajha ali komunistične internacionale). Ker pa verjamemo lažem komunistov imamo svobodo in levaki plešete.

    • Avatar Zoran
      StarMačk 09:29 11.maj 2023.

      @oneh, bolj je videti, da ti nimaš zadosti pojma o čem pišeš, ker če bi ga imel bi moral vedeti, da je bil prav 9. maj razglašen za mednarodni praznik zmage nad nacizmom in fašizmom. Za ta dan se šteje ...prikaži več datum ratifikacije podpisa kapitulacije nacistične Nemčije v drugi svetovni vojni! Sovjetski maršal Georgij Žukov je 9. maja 1945 pred zavezniki ratificiral nemški kapitulacijski sporazum. Torej dan kasneje kot je v imenu tretjega rajha kapitulacijo podpisal nemški feldmaršal Wilhelm Keitel.

    • Avatar pantani
      pantani 09:38 11.maj 2023.

      Oneh ima spomin zlate ribice in če ti prisežeš SS enotam, ki so bile sinonim za vojne zločine,potem si izdajalec,da mu ni para!!!

    • Avatar Zoran
      StarMačk 09:46 11.maj 2023.

      Tudi glede domobranske prisege želiš manipulirati z resnico! Besedilo, ki ga navaja lu.ckyss je do črke natančno tisto besedilo, ki so ga izgovarjali pripadniki domobranskih enot na zaprisegi zvestobe okupatorju. Je pa mogoče manj znano, da je bila domobranska zaprisega ...prikaži več podana kar 2x, prvič 20. aprila 1944 in še enkrat 30. januarja 1945, ko je bilo že kristalno jasno, da bo nacistična Nemčija vojno izgubila.

    • oneh 09:57 11.maj 2023.

      Ali si smagal takrat, ko se nasprotnik vda ali pa si zmagal takrat, ko vdajo nasprotnika sprejmeš to je sedaj vprašanje. Nemčija je brezpogojno kapitulirala 8 maja 1945. Za komuniste je seveda bilo nesprejemljivo, da bi se vdali imperialistom in ...prikaži več ne njim. Zato so po svoji stari navadi s podpisom sporazuma dan kasneje skušali ukrasti zasluge ZDA in zaveznikov za zmago v WW2. Svobodna Evropa praznuje praznuk zmage 8. maja. Komunisti in njihovi častilci pa 9. maja. Imamo pa svobodo in levaki plešete

    • oneh 10:02 11.maj 2023.

      Za razliko od komunistov, kateri so zares skupaj s Hiutlerjem napadli Jugoslavijo domobranci v svoji prisegi obljubljajo zvestobo svojemu vodstvu. Trditev levakov zgoraj bi pila vodo le v primeru, da bi domobrance vodil Hitler. Ker pa je dejstvo, da jih ...prikaži več ni tudi niso prisegli zvestobo Hitlerju ampak zgolj Slovenskemu vodstvu in domovini Sloveniji. Ker levaki še vedno zavajajo pa imamo svobodo in levaki plešete.

    • Avatar lu.ckyss
      lu.ckyss 10:10 11.maj 2023.

      Oneh, ti si v resnici še bolj butast kot sem mislil, ...Še enkrat iz prisege : " "stoječo pod poveljstvom vodje velike Nemčije,"."....In kdo je bil takrat vodja "velike Nemčije"...Stalin ?!... Saj res nima smisla se s kretenom pogovarjati, res ...prikaži večres padeš na njihovo raven...

    • Avatar NickMason
      NickMason 10:34 11.maj 2023.

      Oneh,torej domobranstvo je ok,na hrvaškem ustaštvo in v srbiji četništvo potem ravno tako,ker je to isti šmorn .Mislim da si usekan do amena ,zrel za psihiatrijo.

    • Jernej65 11:01 11.maj 2023.

      Če izhajamo iz dejstva, kdo je moril nedolžne ljudi, lahko damo oboje v isti koš, tako komuniste kot domobrance. Spomenik vsem padlim žrtvam med drugo svetovno vojno in brez obtoževanj, to bi bila dobra pot k spravi. Čakam na vlado, ...prikaži več ki bo to sposobna izpeljati.

    • oneh 11:09 11.maj 2023.

      Oh lucky, lucky... očitno si povsem funkcionalno nepismen. Sam si zapisal: "...da bom v skupnem boju z nemško oboroženo silo, stoječo pod poveljstvom vodje velike Nemčije,..." Iz prisege jasno izhaja, da se bodo borili skupaj z nemško oboroženo silo, katera ...prikaži veča je logično pod poveljstvom Hitlerja. Domobrance pa je vodil Rupnik, Peterlin... ti pa niso bili Nemci ampak zavedni Slovenci. Torej so zvestobo prisegli Slovencem in Sloveniji, česar komunisti niso nikoli. Imamo pa svobodo in levaki plešete.

    • oneh 11:10 11.maj 2023.

      Mi imamo komuniste in domobrance in moramu tu doseči spravo in moralne kazni za zločince. Kaj imajo Hrvati z Ustaši ali Srbi s Četniki pa naj rešujejo oni sami. Mi pa imamo svobodo in levaki plešete.

    • Avatar Zoran
      StarMačk 13:03 11.maj 2023.

      Domobranstvo pod neposrednim poveljstvom ustanovitelja generala Leona Rupnika, podpolkovnika Leona Peterlina (soustan.), generala Franca Krenerja, majorja Vuka Rupnika, nikoli ni bilo neodvisna samostojna vojska, ampak so bili del nemških SS enot v ljubljanski pokrajini. Poveljeval jim je SS general Erwin ...prikaži več Rösener in bil neposredno nadrejen policiji ljubljanske pokrajine, prav tako generalu Leonu Rupniku! Domobranstvo je bilo policijska-paravojaška formacija, ime Slovenska vojska so si dali sami!

    • Avatar Zoran
      StarMačk 13:13 11.maj 2023.

      @oneh, še glede problematiziranja glede zaslug za dokončanje 2. svetovne vojne in datuma 8. ali 9. maj! Neizpodbitno zgodovinsko dejstvo je, da je sovjetska vojska nemškemu vojaškemu stroju zadala okoli 80 odstotkov vseh žrtev, Sovjetska zveza pa je za osvoboditev ...prikaži več od fašizma dala 27 milijonov žrtev, kar je daleč največ. Torej se tu samo po sebi postavi vprašanje, kdo je koga želel okoli prinest za zasluge, da se je vojna končala!?

    • Jernej65 13:30 11.maj 2023.

      Če ne bi Američani posegli zraven in v veliki meri oborožili tudi ruse in vso ostalo Evropo, bi bili vsi skupaj tenko piskali. Med tem ko so z zahoda pritiskali in veliko nemške vojske potegnili nase, so rusi veliko lažje ...prikaži več vstopili v Berlin. Zasluge gredo vsem zaveznikom. Nima smisla razpravljati, kdo je bolj zaslužen. Če bi pri nas SDS vladala dva mandata, bi samo še Janez bil zaslužen za osamosvojitev. Bila je vojna in v vojni bi vas večina, ki ste tako glasni tu gor delala velike svinjarije.

    • Avatar Zoran
      StarMačk 13:45 11.maj 2023.

      Jernej65, absolutno drži, da so se po Jalti začela geopolitična preigravanja zmagovalk, katera si bo podredila več interesnega območja, ampak to je povsem neka druga zgodba, ki na žalost še danes ni končana, kar nam nazorno pove tudi vojna v ...prikaži več Ukrajini. Tu pa je tekla le polemika o tem ali se je vojna končala s prvim podpisom nemške kapitulacije 7. maja ali dejansko šele z drugim kapitulacijskim podpisom, ki ga je ratificirala tudi SSSR.

    • Jernej65 13:53 11.maj 2023.

      StarMačk, in kaj je s tem narobe. Vsak naj slavi svojo zmago. Za američane se je vojna končala šele Avgusta, ko so na Japonsko zmetali atomske bombe. Mene sploh ne brigajo datumi. Zame je za to, da je bil Hitler ...prikaži več poražen zasluga vseh zaveznikov, rusov, evropejcev, američanov. Če ne bi bil Hitler prevaral rusov, je vprašanje na kateri strani bi bili rusi. Mogoče bi bili celo zmagovalci vojne z Hitlerjem. Bolje da ne pomislim na ta scenarij, ker bi imeli Veliko Nemčijo in Veliko Rusijo.

    • Avatar Leon
      Leon 16:08 11.maj 2023.

      Jernej65 ...ne smeš enačiti domobranstva in partizanov ! Zgodovinske knjige v vseh jezikih pišejo kdo so bili okupatorji in kdo branilci naroda .

    • Jernej65 16:26 11.maj 2023.

      Če si dobro prebral tega ne enačim. Tudi ne enačim partizanov in komunistov. Domobranci so se borili proti komunistom in ne vedno proti partizanom. Vsi partizani tudi niso bili komunisti, nekateri partizani so komuniste celo sovražili. Komunisti so si po ...prikaži več vojni prilastili vse zasluge za upor proti okupatorju, kar ne drži. Zadeva je tako prepletena, da nikoli ne prideš do konca. Vedno bom spoštoval grob ali spomenik padlega partizana, spomenik komunista pa nikoli, ker je to totalitarni režim.

    • Avatar Leon
      Leon 16:30 11.maj 2023.

      Domobranci so se borili proti komunistom in ne vedno proti partizanom. Hahahaha. Ta je pa res lovska . Kateri letnik si ti ? Zaklali so ga samo če je trdil,da je komunist ?

    • Avatar Zoran
      StarMačk 16:33 11.maj 2023.

      Jernej65, veliko je če-jev, toda končalo se je kot se je in zgodovina je neizprosna in ne pušča nobenih dvomov! To kateri dan bo obveljal za Dan zmage in kasnejši praznik, pa so veliki koncu itak sklenili kompromis, saj je ...prikaži več kapitulacija Nemčije uradno začela veljati 8. maja 1945 ob 23:01, to pa je tehnično pomenilo, da je bil v Rusiji po moskovskem času to že 9. maj. In naslednje dejstvo: Kompleten zahodni blok je začel praznovati 8. maja, vzhodni pa 9. maja. Saj je jasno kam so nas šteli, a ne!?

    • Jernej65 16:43 11.maj 2023.

      Leon, sem dovolj star, da sem slišal veliko zgodb ljudi, ki so vojno dali skozi in se takrat o tem ni smelo javno govoriti, ker če si, si se hitro znašel na Golem otoku. Zgodovina je zelo pristransko prikazana s ...prikaži več strani komunistov. Še zdaleč ni bilo vse tako, kot piše v knjigah in kot so nas učili v šolah. Prenekateri je bil proglašen za izdajalca in ustreljen, ker se je samo zameril kakšnemu sosedu. Ogromno je bilo primerov maščevanja in lažnih obtožb. Čas je za spravo, brez obtoževanj.

    • Avatar Zoran
      StarMačk 16:55 11.maj 2023.

      Jernej65 spet posplošuješ! Zgodovinsko dejstvo je, da so se domobranci borili proti celotnemu partizanskemu gibanju, torej tudi nekomunistom, saj so ti bili v večini! Edina razlika je, da če so ujeli partizane za katere so vedeli, da niso komunisti, so ...prikaži več jih (včasih uspešno) nagovorili, da je zamenjal stran. Če niso želeli in naleteli na domobranskega poveljnika, ki ni gojil osebnih zamer, pa končali v kakšnem taborišču. Za komuniste pa praviloma ni bilo usmiljenja, ampak teh so ujeli precej manj!

    • Jernej65 17:01 11.maj 2023.

      Ojoj od kje tebi da zagovarjam domobrance. A sploh prebereš kakšen moj komentar temeljito. Če posplošim, kar sem že zgoraj nekje napisal. Domobranci in komunisti imajo krvave roke od nedolžnih slovencev, v tem primeru si lahko podajo krvave roke. Lahko ...prikaži več si samo dokazujejo, kdo ima bolj krvave. Grobov morije enih in drugih po sloveniji je ogromno. Je pa dejstvo, da je grobov zločinov komunistov bistveno več.

    • Avatar Zoran
      StarMačk 17:38 11.maj 2023.

      Kje pa si ujel, da sem napisal, da zagovarjaš domobrance? Napisal sem, da posplošuješ, kar pa še zdaleč ne pomeni koga podpirati! Se pa s tem tvojim komentarjem vse do zadnjega stavka strinjam, tam pa si z besedo dejstvo spet ...prikaži več brcnil v temo! Da ti ne bi na široko razlagal, poglej uradni spisek žrtev 2. svetovne vojno na slovenskih tleh, saj je za večino natančno zapisano kdo je zakrivi smrt. Če pa meriš na povojne izvensodne poboje, ki jih z ničemer ni moč upravičiti, je to posebna široka tema!?

    • Jernej65 20:45 11.maj 2023.

      Z zadnjim stavkom sem mislil točno to, na povojne poboje, brez sojenja. To so zame zločini.

    • Avatar NX11
      NX11 23:35 11.maj 2023.

      Tako kot Merlak a ne fakis

    • Avatar Leon
      Leon 07:05 12.maj 2023.

      NX11... Kdo je Merlak? Težave imaš spominom .

  • Luksi 07:57 11.maj 2023.

    Zadnje čase se poskuša fašiste in izdajalce lastnega naroda rehabilitirati na nešteto načinov. Ne smemo nasedati tem zgodbam, saj obstaja možnost, da se celotna zgodba ponovi, lahko ima pa tudi drugačen konec...

  • Avatar Leon
    Leon 07:53 11.maj 2023.

    Domobranci in RKC želijo spremeniti zgodovino slovenskega naroda .Smrt fašizmu in domobranstvu .

    • oneh 11:17 11.maj 2023.

      Oh leon, leon... spet klamfaš neumnosti. Zgodovine ne moreš spremeniti lahko jo le pozabiš ali se lažeš o njej. Ker pa je dejstvo, da je laž nesmrtna duša vas levakov lažete tudi o zgodovini. Moderni viri in hitri pretoki informacij ...prikaži večij pa delajo vaše laži vedno bolj prozorne in plitke. Le lažite naprej, s tem ne prepričate nikogar več, le bedake delate iz sebe. Ker je toliko bedakov, pa imamo svobodo in levaki plešete.

  • Avatar Leon
    Leon 07:51 11.maj 2023.

    Smrt fašistom in domačim izdajalcem .

    • oneh 09:32 11.maj 2023.

      Tu bi se pa lahko strinjala. Komunisti so skupaj z nacisti napadli Jugoslavijo. Še potem ko so se med sabo skregali, so se naši komunisti borili za tujce- pedofila Broza in diktatorja Stalina. Niti za trenutek se slovenski komunisti niso ...prikaži več borili za samostojno Slovenijo. Zato so komunisti največji izdajalci slovenstva in se tako lahko strinjam s tabo. Nekateri pa tega še ne vedo, zato imamo svobodo in levaki plešete.

    • c4bd683d7c5158c937448d2f9cbff95a44c1fd18 11:14 11.maj 2023.

      to veš samo ti in janez, ki te ima nasajenega

  • becar 07:34 11.maj 2023.

    Kaj bo tožila, kar je napisano, so dejstva.

    • Avatar NX11
      NX11 23:36 11.maj 2023.

      Si bil tam? Ne vem, da bi že izumili časovni stroj

  • Avatar Mehičanka76
    Mehičanka76 09:41 11.maj 2023.

    S čim vse se cajt sodstvu krade!

    • Avatar NX11
      NX11 23:41 11.maj 2023.

      Krade? Sodnic (85%) in sodnikov (15%) imamo 3x več od EU povprečja, ti pa pišeš, da se jim čas krade. Verjetno je problem v tem, da imamo 85% žensk, kar je največ na svetu. Tako zgleda, ko ženske prevladajo za ...prikaži veča kar se levaki borite. Žanske in lgbt. Gotovi smo

  • Avatar Antikrist3
    Antikrist3 07:36 11.maj 2023.

    Balantič je kot izdajalec in morilec dobil točno tisto, kar je iskal.

  • c4bd683d7c5158c937448d2f9cbff95a44c1fd18 09:34 11.maj 2023.

    spizdite nekam s temi partiztani in nemci

  • smoljo 11:13 11.maj 2023.

    Nečesa pa ne razumem ,bil je v italjanskem zaporu ...takrat so itajani okupirali Ljubljano in pol Slovenije ....potem se je pa priključil domobrancem ,ki so sodelovali z drugim okupatorjem .....totalno kontradiktorno ....

  • Yanez 15:11 11.maj 2023.

    Prvi kolaboranti med vojno so bili komunisti, ki so kolaborirali s Sovjeti in prve tri mesece niso nasprotovali nemški okupaciji, ker sta Stalin in Hitler imela veljaven pakt (Ribentrop-Molotov). Zato se je tudi OF sprva imenovala protiimperialistična fronta PIF (proti ...prikaži več Angležem in Francozom). Šele ko so Nemci napadli SZ (junija '41) so komunisti začeli delovati proti Nemcem...

  • pulse 07:52 11.maj 2023.

    Saj so se partizani borili proti okupatorjem, pobili pa so tudi veliko drugih, ki so se prav tako borili proti okupatorjem, vendar se niso strinjali s komunističnimi idejami...

    • Avatar Leon
      Leon 07:58 11.maj 2023.

      PODIVJANA CELINA ..knjiga ki jo morate prebrati .

    • Avatar Zoran
      StarMačk 12:53 11.maj 2023.

      @pulse seveda to drži, ampak govora je o domobranstvu, ki pa se dokazano ni borilo proti okupatorju, ampak zavestno skupaj z okupatorjem proti delu lastnega naroda. Razlog zakaj je tako bilo ni več pomemben, kajti zgodovino vedno pišejo zmagovalci, oz. ...prikaži več tisti, ki so na koncu na pravi strani. Tudi Italijani so bili okupatorji in morilci, ampak vojno so končali pod okriljem zmagovalcev, ki jim ni bilo dosti mar za njihova predhodna dejanja. Tudi domobranci so imeli to možnost, pa so jo zavrnili!

    • popokatopetl 14:00 11.maj 2023.

      Pulse, komunisti so res imeli tudi svojo agendo, ampak ne moreš mimo dejstva da so domobranci odkrito sodelovali z okupatorji. Čeprav res med vojnami ponavadi stvari niso čisto črnobele in dejansko pogosto ni nobene strani, ki bi jo brez zadržkov ...prikaži več podpiral, so le bolj ali manj slabe. Vprašanje je, zakaj se domobranci niso hoteli borit za domovino proti okupatorju. Najbrž delno ker so hoteli vojno bolj mirno prebrodit, delno ker so na začetku vojne izgubili boj za prevlado v odporu s komunisti.

  • Kmodri 13:07 11.maj 2023.

    Domobranstvo je slovenska sramota! Biti kvisling je sramotno dejanje. Domobranci so si žebelj v krsto, ko se prisegli zvestobo Hitlerju! Francozi so svoje kvislinge likvidirali. Pri nas pa hočejo sramotno dejanja upravičevati! Sramota na sramoto!

    • Avatar NX11
      NX11 23:42 11.maj 2023.

      Dalec najvec Slovencev pa je pobil tvoj Tito in komunisticen režim.

    • Kmodri 00:30 12.maj 2023.

      Škoda, da je tvoje zgrešil...

    • Kmodri 00:36 12.maj 2023.

      Kvislinge so prezirali celo SS-ovci! Po celi Evropi so jih likvidirali!

  • Kmodri 13:36 11.maj 2023.

    Zagovorniki domobranstva naj si umijemo usta in gredo k spovedi!

  • Kmodri 18:15 11.maj 2023.

    Puklasti je velik zagovornik RKC in domobranstva! Udeležuje se shodov Nove zaveze! Ima pa tudi DomoBrankota!

    • Avatar NX11
      NX11 23:47 11.maj 2023.

      Puklasti ti ženo nabije u šupak.

    • Kmodri 00:26 12.maj 2023.

      Tvoj firer Puklasti ti bo zrihtal katolibana Rupnika, da se bo onegavil s tvojo!

  • trtmrtsmrt 12:20 11.maj 2023.

    Sej ne moreš verjeti da kdo sploh omeni izmeček izdajalski...pesnik gor ali dol, ko si piz-a si piz-a, pa imaš lahko zlate knjige pesmi..še vedno si gnoj izdajalski.. SMRT FAŠIZMU!!!!!

  • albert6 07:54 12.maj 2023.

    Še malo pa bosta za nekatere dolfi in Benito heroja

  • Avatar Ajda Virant
    ajda0 10:00 11.maj 2023.

    Dajte že enkrat mrtve pustiti pri miru ! Sorodniki, utihnite že enkrat, zgodovina je mrtva, jutri je nov dan !

    • oneh 11:13 11.maj 2023.

      Te posilim in pretepem potem pa začnem vpiti, da pusti zgodovino na miru, saj je mrtva ti pa že utihni enkrat z obtoževanjem. Pozabi! Jutri je nov dan in mogoče te posilim in pretepem še enkrat, ti boš pa zopet ...prikaži več pozabila. Ker so med nami tudi takšni zato pa imamo svobodo in levaki plešete.

    • Avatar NX11
      NX11 23:46 11.maj 2023.

      Nehaj ta Kurčanov nov dan prodajat. Levaki si ga nabijte v guzico, ko boste nehali plesat, kar bo kmalu.

  • Kmodri 11:14 11.maj 2023.

    Poskusi rehabilitacije domobranstva se nadaljuje!

    • Avatar NX11
      NX11 23:47 11.maj 2023.

      Nehaj vpiti idiot. Vaši časi se iztekajo

  • lojs 08:00 11.maj 2023.

    kdaj bodo te lažnive komunire priznale, da so leta 41 podpirale hitlerja ... njihov največji sovražnik je bil slovenec, zato so jih tudi največ pospravili ... vse to v imenu revolucije, ki jo nekateri še danes častijo

  • Stane Adamič 07:50 11.maj 2023.

    Dejstvo je, da so partizani pobili na Slovenski zemlji več Slovencev kot sta jih oba okupatorja skupaj. Domobranci niso nastali zaradi potrebe sodelovanja z Nemci temveč kot zaščita pred partizanskim ubijanjem Slovencev. To so zgodovinska dejstva.

    • rd2dmk2 08:01 11.maj 2023.

      stane.. tebi in vsem tebi podobnim.. v našem kraju imamo vsaj dva spomenika iz 2 svetovne vojne. na prvem je obeležje o pobitih talcih in na drugem o požganih vaščanih. in sedaj tisto pomembno. okupator je tam pobil nedolžno civilno ...prikaži več ljudstvo. v opomin drugim , da se ne upirajo proti njemu. tolk. in da ne omenjam nekih izdajalcev, ki so za materialne koristi šli se prodajat. vojna je bila , orožja je bilo dost in tudi stare zamere so prišče na plan od meja pa do žensk. jasno ?!

    • Avatar Leon
      Leon 08:33 11.maj 2023.

      Stranka SDS ni nastala zaradi blagostanja in ljubezni do slovenskega naroda marveč zaradi deljenja ljudstva na vaše in naše s ciljem pridobivanja premoženja na račun posameznikov. Tukaj se strinjava.

    • viljem 09:00 11.maj 2023.

      Izdajalca je treba pač hitro onesposobiti, če ne on tebe.

    • Avatar Ajda Virant
      ajda0 10:05 11.maj 2023.

      ko Staneti dodajajo 000 in zlorabljajo lažne podatke se prepir šele začne,ker kosti ne povedo, čigave so ! Ne lagat, Slovencev je bilo 1 mio. pol milijona jih je pa v tujino odšlo...80 let po vojni nas je danes komaj ...prikaži več dva milijona 200 tis., pa še od teh je 500.000 priseljencev.

    • Avatar NX11
      NX11 23:53 11.maj 2023.

      Leoncek,a ne bi raje kakega linka prilepil? Zdaj, ko si koncno napisal lasten komentar si izpadel še večji idiot kot z lepljenjem skrajno levičarskih 'člankov'

    • rd2dmk2 06:17 12.maj 2023.

      stane.. torej po tvoje so domobranci nastali kot posledica delovanja partizanov proti narodu. pa kaj je tebi.. so ti namesto soka dali šmarnico ? okupator je ugotvil da je bolje da se slovenci pobijamo med sabo in je ustanovil kvizlinško ...prikaži večo vojsko. in ker si stane bučko do amena, ti povem še tole..nemci so pobirali po tedenji okupirani kranski mladež staro 15 let in jo nasilno vključili v svojo vojsko in jo pošiljali na fronto po europi. in je mladež imela 2 možnosti domobranci al vermaht.

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.