Gorenjska
1174 ogledov

Ena spregledala otroka, druga mopedista, tretji povozil psa

Prehod za pešce Profimedia
Gorenjski policisti so 26. in 25. februarja obravnavali po eno prometno nesrečo s telesnimi poškodbami, obe sta se zgodili na območju Kranja. V Tržiču pa je voznik s sivim osebnim avtomobilom trčil v psa, ki je bil z lastnikom na prehodu za pešce. Zaradi splošno zaostrenih prometnih razmer so gorenjski policisti včeraj ob rednem delu povečali nadzor cestnega prometa in odkrili zelo veliko kršiteljev.

V zvezi z včerajšnjo nesrečo v Kranju so danes s PU Kranj sporočili, da je voznica na prehodu za pešce trčila v mlajšega otroka, ki je po podatkih policije lažje poškodovan. Proti njej poteka prekrškovni postopek.
Predvčerajšnjim pa je voznica v okolici Kranja pri vključevanju v promet spregledala mopedista in z njim trčila. Mopedist je po podatkih policije lažje poškodovan. Tudi proti tej voznici poteka prekrškovni postopek.

V Tržiču je včeraj voznik s sivim osebnim avtomobilom trčil v psa, ki je bil z lastnikom na prehodu za pešce. Pes je poginil. O neznanem vozniku policisti še zbirajo obvestila.

Prehitri, neprivezani, pod vplivom alkohola

Pri povečanem nadzoru cestnega prometa so včeraj prometni policisti obravnavali dve prekoračitvi hitrosti v naselju, dva voznika sta bila pod vplivom alkohola, še eden od njiju pa tudi brez vozniškega dovoljenja. Na glavnem križišču na Zlatem Polju v Kranju so obravnavali še sedem kršitev neupoštevanja semaforja in zaznali štiri neuporabe varnostnega pasu.

Z alkoholom je imel težave tudi voznik v Tržiču, ki policistom najprej ni ustavil, zatem pa je trčil v brežino in povzročil prometno nesrečo z materialno škodo. Preizkus alkoholiziranosti je odklonil, proti policistom je kršil tudi javni red in mir. Policisti so ga pridržali.

V Škofji Loki pa so policisti pri akcijskem delu po prometu včeraj obravnavali devet kršitev zaradi neuporabe varnostnega pasu, pet
prekoračitev hitrosti ter po tri kršitve zaradi rabe telefona med vožnjo in prevožene rdeče luči na semaforju. Zaradi manjših prekrškov so izrekli še šest opozoril.

"Na prometno varnost vplivamo vsi. Bodimo odgovorni in varni udeleženci," ob teh nezavidljivih razmerah opozarjajo s PU Kranj.

Kranjski policisti so prav tako včeraj obravnavali požar na vozilu v zasebni garaži. Nastala je manjša materialna škoda.
V okolici Bleda je med vožnjo zagorel osebni avtomobil. Poškodovan ni bil nihče. Okoliščine kažejo, da gre za okvaro.
V Kranju so policisti obravnavali nesrečo pri delu z delovnim strojem. Voznik stroja je trčil v peško in jo poškodoval.

Nedostojno vedenje

Kranjski policisti so pridržali moškega, ki se je na javnem kraju nedostojno vedel do občanov, s kršitvijo pa je nadaljeval tudi v
intervenciji policistov. Proti njemu poteka prekrškovni postopek.
Radovljiški policisti so obravnavali moškega, ki na vlaku ni upošteval pravil PCT, nedostojno pa se je vedel tudi uslužbencev. Zaradi nedostojnega vedenja so ga policisti kaznovali z globo.

V Železnikih je neznani voznik na parkirišču poškodoval drug osebni avtomobil in s kraja brez nudenja podatkov odpeljal.

Divjad je bila povožena na cesti Brnik–Cerklje na Gorenjskem, Grad–Šenturška gora in Lesce–Lancovo.

Ob vsem tem ne mirujejo niti tatovi. Tako so policisti včeraj v okolici Kranja na delovišču obravnavali še tatvino delov reflektorjev.

 

Komentarjev 2
  • Avatar Leon
    Leon 15:00 27.januar 2022.

    Gorenjski policisti so 26. in 25. februarja leta 1848 obravnavali kmeta z volovsko vprego .....