Gorenjska
3766 ogledov

Gorivo "izhlapelo" v Gorjah in Kranju

Petrol Petrol Fotografija je simbolična.
Konec tedna je bil, kot je sporočili s Policijske uprave Kranj, izredno pester glede kriminalitete in drugih dogodkov. Gorenjski policisti so obravnavali 20 kršitev javnega reda in miru, od teh 12 v zasebnem prostoru, ter 16 prometnih nesreč, od teh dve s telesnimi poškodbami. Da je tudi na Gorenjskem že prava energetska kriza, pa kažeta tudi tatvini goriva.

Iz delovnega stroja na območju Gorij je neznani tat ukradel približno 100 litrov goriva, na bencinskem servisu na Laborah v Kranju pa je prav tako izpuhtelo 90 litrov goriva.
V Lescah so ukradli kolo, na Jesenicah električni skiro, v Radovljici motorno vozilo, medtem ko sta izpred gostinskega lokala v Naklem izginila dva senčnika. V eni od trgovin v Kranju so policisti obravnavali še tatvino prehrambnega artikla, raziskujejo pa tudi še vloma: v poslovni prostor na območju Jesenic in osebni avtomobil v Šenčurju.

Evakuacija v Škofji Loki

Poleg policistov so imeli delovni vikend tudi gasilci in reševalci.  "Zadimil" se je stanovanjski blok v Škofji Loki, v katerem se stanovalci ogrevajo s plinskimi napravami in grelnimi napravami na trda goriva. Preventivno je bilo evakuiranih 23 stanovalcev iz 13 stanovanj, od katerih nihče ni bil telesno poškodovan niti zastrupljen. Po vsej verjetnosti je dim v kletne prostore uhajal zaradi nizkega tlaka. Gasilci so prostore prezračili, opravili meritve, nakar so se stanovalci vrnili v stanovanja. Policisti, po do sedaj zbranih obvestilih, tujo krivdo izključujejo.
Pristojne službe bodo preverile ustreznost priključitve gorilnih naprav na izgorevalni sistem ter pregled in čiščenje dimniških tuljav.
Na Jesenicah je v požaru v nedeljo zjutraj zgorel osebni avtomobil, šlo pa je, kot navajajo policisti, najverjetneje za tehnično napako. Na srečo je nastala zgolj materialna škoda, požar so pogasili poklicni gasilci GARS Jesenice.

Tri reševanja v nedeljo

Gorski reševalci so včeraj, v nedeljo, pomagali dvema planikama in enemu planincu, ki so si bili sami krivi za nesrečo. Oziroma kot pravijo policisti, v vseh treh primerih ni bilo tuje krivde.
Tik pod vrhom Lubnika si je najprej ob 8. uri poškodovala nogo planinka. Na kraju so ji pomoč nudili gorski reševalci GRS Škofja Loka, nato so jo z reševalnim vozilom odpeljali v zdravstveni dom.
Prav tako si je poškodovala nogo planika okoli 13.30 na poti z Male Mojstrovke proti Vršiču. Na kraju so ji prvo pomoč nudili gorski reševalci GRS Kranjska Gora in jo nato še prenesli do Vršiča, prijatelji pa so jo nato odpeljali na zdravljenje.
Že ponoči, okoli 20. ure, je na Tominškovi poti, v gozdu nad Aljaževim domom, kot navaja spletna stran Uprave RS za zaščito in reševanje, spodrsnilo planincu. Pri padcu se je lažje poškodoval. Pri sestopu so mu pomagali gorski reševalci GRS Mojstrana.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.