Gorenjska
164 ogledov

Močno pijan kar na avtocesto

Gorenjski policisti so včeraj obravnavali močno pijanega voznika in voznika pod vplivom drog.

Gorenjski prometniki so včeraj zjutraj na avtocesti blizu izvoza za Kranj zahod, v smeri proti Ljubljani, ustavili 60-letnega voznika. Preverjanje je hitro pokazalo, da je voznik sedel za volan močno vinjen, saj je alkotest pokazal kar 1,61 mg/l alkohola v izdihanem zraku oziroma več kot 3 promile, kar znatno presega dovoljeno mejo. Zaradi tega grobega kršenja prometnih predpisov so mu policisti odredili 12-urno pridržanje in podali obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče.

Okrog dveh popoldne pa so kranjski policisti postali pozorni na 52-letnega tujega državljana. Med rutinskim pregledom je hitri test na prepovedane droge pokazal pozitiven rezultat. Voznik, ki ima sicer status bivanja v Sloveniji, je odklonil strokovni pregled. Tudi njemu so policisti odredili pridržanje do 12 ur in pripravili obdolžilni predlog.

"Želimo si, da bi se vsak posameznik zavedal svojih ravnanj v cestnem prometu in upošteval prometne predpise. Vozite odgovorno, strpno in varno, le tako boste pripomogli z zmanjšanju števila prometnih nesreč, katerih posledice so lahko zelo hude. Z vsako prometno nesrečo pride tudi do daljših zastojev. Za volan vedno sedite trezni in z opravljenim vozniškim dovoljenjem tiste kategorije, v katero spada vozilo, ki ga vozite," so ob tem zapisali na Policijski upravi Kranj in dodali: "Vsak posameznik naj v prometu sprejema odgovorne odločitve. Z odgovornim pristopom vsakega posameznika bi bili vsi udeleženci v prometu sigurno varnejši in vsak bi lahko dosegel svoj načrtovani cilj. Prometnih nesreč bi bilo s tem veliko manj."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.