Gorenjska
114 ogledov

Odstranil del fasade in ukradel cigarete

Vlom. Slika je simbolična. Profimedia Slika je simbolična.
Vlom, nasilje v družini, dve nesreči in vožnja brez izpita so izstopali v zadnjem dnevu na Gorenjskem. Policisti pa opozarjajo tudi na poledenele ceste.

Kranjski policisti so obravnavali vlom v trgovski objekt. Z rezalnim orodjem je neznani storilec odstranil del fasade objekta, vstopil v notranjost in ukradel večjo vsoto cigaret. Podjetje je oškodoval za več tisoč evrov.

Jeseniški policisti so bili obveščeni o nasilju v družini med partnerjema. Izrekli so prepoved približevanja in vodijo predkazenski postopek kaznivega dejanja z elementi nasilja.

Na območju Kranja se je v semaforiziranem križišču zgodila prometna nesreča s telesnimi poškodbami med voznico in voznikom osebnih avtomobilov. Okoliščine kažejo na izsiljevanje prednosti voznice. Škofjeloški policisti pa so obravnavali prometno nesrečo zaradi neupoštevanja desnega pravila in s tem izsiljevanja prednosti med voznikom osebnega avtomobila in tovornega vozila. Za voznika avtomobila zato vodijo prekrškovni postopek. Gorenjski prometniki so imeli v postopku še voznika osebnega avtomobila, ki je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Zaradi vožnje brez izpita so mu zasegli vozilo in podali obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče.

Policisti pa še opozarjajo, da so bile danes ponoči in v jutranjem času ceste spolzke, na nekaterih odsekih tudi poledenele. »Vsem voznikom svetujemo, naj bodo pozorni na stanje cest, hitrost vožnje prilagodijo gostoti prometa in vremenskim razmeram. Zagotavljajo daljšo varnostno razdaljo med vozili. V primeru zastoja ali prometne nesreče ustvarijo reševalni pas. S tem boste pripomogli k večji varnosti vas samih in vseh udeležencev v prometu,« so ob tem sporočili s PU Kranj.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.