Gorenjska
1050 ogledov

Odstranili so ga z avtoceste

gorenjska avtocesta Boštjan Tacol
Gorenjski prometni policisti so v noči na petek, 2. julija, obravnavali pešca. Morda to ne bi bilo nič nenavadnega, če ne bi hodil po avtocesti, in sicer med Peračico in Podtaborom.

Kot so danes pojasnili s Policijske uprave Kranj, so policisti odstranili nočnega sprehajalca z gorenjske avtoceste, proti njemu pa vodijo prekrškovni postopek.

Včeraj popoldne pa so prometni policisti preverjali prijavo, da je voznik kar ustavil vozilo na gorenjski avtocesti in nato mahal mimoidočim.

Šlo je za okvaro, so danes razložili s Policijske uprave Kranj, a takšno mahanje je skrajno nevarno, saj se mimovozeči lahko ustraši ...

"Ob okvari vozila kraj varno označite z varnostnim trikotnikom, na vozilu prižgite vse štiri smernike. Vsi, ki so zunaj vozila, morajo obleči odsevni telovnik.

Najbolj varno je odpraviti okvaro zunaj avtoceste in poklicati avtovleko za pomoč. Do prihoda pomoči pa voznik in sopotniki počakajo za varnostno ograjo. O okvari je priporočljivo obvestiti Prometno-informacijski center za državne ceste (PIC) na telefonsko številko 1970 ali preko SOS stebrička zaradi bolj kvalitetnega zavarovanja in označitve kraja," je zapisal mag. Bojan Kos, predstavnik za stike z javnostmi na PU Kranj.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.