Gorenjska
362 ogledov

Pohodnike rešili tik pred mrakom

Reševanje v gorah Letalska policijska enota
Sredino popoldne je za Letalsko policijsko enoto in gorske reševalce minilo v znamenju reševanj na Prisojniku in Stolu. Tik pred nočjo so varno prepeljali v dolino tri pohodnike.

Pozno popoldan je Letalska policijska enota v sodelovanju z gorskimi reševalci izvedla dve zahtevni reševanji v gorah. Prvič so posredovali na Prisojniku, kjer sta se dve pohodnici, neustrezno opremljeni za snežne razmere, znašli na neprehodnem terenu na zelo zahtevni poti "skozi okno". Zaradi izjemno strmega in spolzkega terena so morali za spust reševalca uporabiti kar 86 metrov helikopterske jeklenice. Pohodnici so eno za drugo varno dvignili v helikopter in ju prepeljali v Kranjsko Goro. Na srečo sta bili nepoškodovani.

Po zaključku reševanja na Prisojniku je posadka priskočila na pomoč še radovljiškim gorskim reševalcem, ki so na območju Stola reševali pohodnico s poškodbo noge. Helikopter jo je prepeljal v zdravstveno ustanovo, kjer so ji nudili ustrezno oskrbo.

"Opozarjamo, da so razmere v gorah ponekod še zelo nevarne, občutek varnosti, ko gore gledamo iz doline, pa lahko tudi zelo varljiv. Zato pozivamo k previdnosti, opremljenosti, varnosti, informiranosti in organiziranosti," so ob tem zapisali na Policijski upravi Kranj in dodali: "Ponudnike nastanitev pa prosimo, naj o nevarnostih v gorah poučijo svoje goste in jim svetujejo varno pohodništvo, po potrebi tudi v sodelovanju z usposobljenimi gorskimi in planinskimi vodniki."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.