Gorenjska
254 ogledov

S skirojem eden trčil v kolesarja, drugi v avto

Električni skiro Električni skiro ni igrača, opozarja policija.
Gorenjski policisti so včeraj obravnavali dve prometni nesreči s telesnimi poškodbami: v Radovljici se je mopedistka zaletela v steber, padla in se lažje poškodovala. V Kranju pa se je poškodoval kolesar, v katerega je trčil uporabnik električnega skiroja. Odpeljali so ga v zdravstveno ustanovo.

S Policijske uprave Kranj so navedli, da sta se včeraj v Kranju zgodili dve nesreči, v kateri sta bila udeležena uporabnika skirojev. Poleg prej omenjene, v kateri se je poškodoval kolesar, še ena, v kateri je bila zgolj materialna škoda. Uporabnik električnega skiroja je, kot navajajo policisti, trčil v osebni avtomobil.

S skiroji le po površinah za pešce in s hitrostjo hoje pešca

Okoliščine v obeh nesrečah kažejo na krivdo uporabnikov skirojev. Postopki potekajo tudi v smeri kršitve uporabe posebnih prevoznih sredstev v prometu, kamor se uvrščajo tudi električni skiroji.

Skiro je dovoljeno uporabljati zgolj na površinah, ki so namenjene pešcem, in s hitrostjo hoje pešca, pri čemer uporabnik ne sme ogrožati drugih udeležencev. Opozarjamo na previdnost, upoštevanje prometnih pravil in odgovorno udeležbo v prometu, so sporočili s Policijske uprave Kranj.

Komentarjev 1
  • Avatar Leon
    Leon 12:41 30.junij 2021.

    Prometni kaos v deželi Norcev ,kjer najprej kupijo vlak ,potem pa gradijo tire ! Ni samo prispodoba je tudi resnica . In tako prodajajo kolesa in vse kar vozi po pločniku in cestah čeprav nimamo urejene zakonodaje in ne cest ...prikaži večt ter pločnikov ali kolesarskih stez primernih za vso to plehovje .