Gorenjska
1075 ogledov

Z Gorenjska.bike v novi sezoni že po devetih občinah

Gorenjska bike Zavod za šport Jesenice
Nova kolesarska sezona se začenja tudi pri gorenjskem sistemu izposojevanja koles, enotni sistem je zdaj na voljo že v devetih občinah.

V novi sezoni bo v sistem Gorenjska.bike vključenih devet občin. S prvim dnem bodo prisotni Kranj, Cerklje na Gorenjskem, Jesenice, Naklo, Radovljica, Škofja Loka in Tržič, v aprilu pa se bosta z otvoritvijo pridružila še Bled in Preddvor.

Sistem za izposojo koles Gorenjska.bike bo v novi sezoni ponujal 390 koles na 63 postajališčih. Zemljevid s postajališči si lahko zainteresirani ogledajo na spletni strani Gorenjska Bike.

Za ceno pol rezervoarja celo leto izposoje

Uporabniki prvo registracijo v sistem opravijo na spletni strani www.gorenjska.bike, kjer izberejo paket, ki jim najbolj ustreza, in območje, kjer bodo prevozili največ kilometrov.

Na spletni strani so dostopna kratka navodila in napotki za enostavno izposojo in uporabo koles sistema Gorenjska.Bike, video z navodili za izposojo koles in video z navodili za uporabo električnih koles, pomoč pa nudijo tudi v Centru trajnostne mobilnosti Kranj (na Planini), občinskih upravah in turistično informacijskih centrih.

Samo v Kranju je uporabnikom na voljo 30 postajališč, na katerih bo dostopnih več kot 180 koles.

Cena letnega paketa, s katerim si je možno izposoditi tako navadno kot električno kolo, znaša 25 evrov, cena mesečnega paketa je 10 evrov, 3-dnevnega pa 3 evre. Posamezni lokalni sistemi imajo še svojo, lokalno ponudbo.

Po nakupu paketa lahko uporabnik pristopi k uporabi, ki je možna vse dni v tednu z upoštevanjem časovne omejitve v trajanju 840 minut oz. 14 ur na teden, vsak teden. Uporabniki storitev sistema so lahko vse fizične osebe, starejše od 14 let.

Za začetek izlet od Kranja do Škofje Loke

Center trajnostne mobilnosti Kranj (CTM) je ob začetku nove sezone pripravil poseben izlet do kmetije Punčar, ki se ga lahko brezplačno lahko udeležijo vsi Kranjčani in Ločani. Udeleženci bodo lahko preizkusili električna kolesa, obiskali kmetijo in se srečali z loškimi uporabniki, ki bodo prikolesarili iz Škofje Loke.

Zbor kranjskih udeležencev bo ob 10. uri pred CTM Kranj, iz Škofje Loke pa se bodo zainteresirani lahko pridružili županu Tinetu Radinji ob 11. uri izpred Turistično informacijskega centra Škofja Loka.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice