Magazin > Film & Glasba & TV
24 ogledov

Bowie ima najbolj gej album

Bowie ima najbolj gejevski album vseh časov. Žurnal24 main
Na sam vrh lestvice 100 najbolj gejevskih albumov vseh časov se je zavihtel David Bowie, sledijo pa mu The Smiths in seveda Madonna.

Album Davida Bowieja The Rise and Fall of Ziggy Stardust and the Spiders from Mars iz leta 1972 je zasenčil vse ostale in pristal na samem vrhu lestvice 100 najbolj gejevskih albumov vseh časov po izboru časopisa Out. Sledi mu skupina The Smiths, ki se je na lestvico zavihtela kar dvakrat. Na drugem mestu je z albumom The Smiths, na šestem pa z The Queen is dead.

Vam ob omembi gejevskih ikon pade na misel še katera? Seveda, Madonna, ki se je na lestvico uvrstila z največjim številom albumov. Na osmem mestu ima The immaculate collection, ostali sledijo. Več albumov imata na seznamu tudi skupina Queen in George Michael, med najbolj znanimi pa so omenjeni še Elton John, Cyndi Lauper, Diana Ross, Eurythmics, Scissor Sisters, Pet Shop Boys, Donna Summer, Blondie, ABBA, Prince, Michael Jackson, Björk, Grace Jones, Sade, Cher in celo The Beatles na zadnjem, stotem mestu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.