Magazin > Film & Glasba & TV
11 ogledov

Delo na belo

Delo na belo Lutkovno gledališče Ljubljana
V Lutkovnem gledališču Ljubljana bodo ob 20. uri uprizorili glasbeno - plesno predstavo Delo na belo.

Delo na belo je zgodba o mladem moškem Kwamu (Jose) iz Gane, ki iz ekonomskih razlogov emigrira v Slovenijo. Kwame z ladjo prispe v Luko Koper, se s tovorom pretihotapi na kopno in se znajde v Evropski uniji, o kateri ima povsem idealizirane predstave. A njegova idilična predstava o Evropi se kmalu boleče razblini, saj je edini človek, ki ga v Sloveniji sploh pozna, razvajeni mladenič Luka (Tadej Pišek), ki Kwameta kmalu postavi na kruta realna tla: tu pač živimo vsak zase.

Na drugi strani zgodba govori o mladem dekletu, Tari (Tjaša Hrovat), Slovenki, študentki antropologije in afriških študij na Filozofski fakulteti. Tara obiskuje tečaj afriških plesov, se uči bobnanja in skratka obožuje vse, kar je vsaj malo povezano z Afriko. Ob večerih streže v baru Afrika, s čimer si zasluži za skromno študentsko življenje, nima pa še predstav o tem, kako naj bi njeno življenje izgledalo v prihodnosti, sanjari le o potovanju po Afriki.

Okoliščine seveda pripeljejo Kwameta in Taro skupaj: srečata se in takoj zaljubita, saj eden drugemu predstavljata točno to, o čemer že vse življenje sanjarita: Afriko in Evropo. Zgodba pa zavije v nepričakovano smer, ko se vanjo vpletejo še Luka, Lukov bogati oče (Sebastjan Starič), ki je šef špediterskega podjetja v Luki Koper, skupina ilegalnih priseljencev iz vseh dežel sveta, ki skupaj s Kwametom kot nakladači garajo v Luki Koper, ter Tarina prijateljica Maja (Lea Menard), ki nenačrtovano zanosi.

Za vstopnico boste odšteli od deset do 15 evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.