Magazin > Film & Glasba & TV
100 ogledov

Igralci, ki so stradali za vlogo

Natalie Portman
1/9
Žurnal24 main
Ni skrivnost, da morajo igralci zaradi vlog posegati po nezdravih metodah, da bi čim hitreje shujšali. Zadnji v vrsti je Ashton Kutcher, ki je zaradi sadne diete za film o Stevu Jobsu pristal v bolnišnici.

Ashton Kutcher se je pred snemanjem biografije o ustanovitelju podjetja Apple, Stevu Jobsu, lotil diete, ki jo je izvajal tudi pokojni tehnološki guru. Igralec je tako dlje časa jedel le sadje, kar je škodilo njegovi trebušni slinavki, zato je moral pretekli vikend obiskati bolnišnico. A to ni nič novega, saj so se ekstremnih diet zaradi vloge pred njim posluževali še mnogi drugi igralci.

Matthew McConaughey za film Dallas Buyers Club

Igralec je za vlogo bolnika z aidsom izgubil 18 kilogramov. Povedal je, da ogromno telovadil, a da je največ teže izgubil s strogo dieto. "Delal sem veliko kardiovadbe, a lahko vam povem, da je 90 odstotkov hujšanja v dieti. Zelo je pomembno, koliko in kaj jeste." Po koncu diete je komaj čakal, da je pojedel prvi cheesburger.

Anne Hathaway za film Nesrečniki

Anne je shujšala skoraj 12 kilogramov, kar ji je uspelo predvsem s pomočjo zelene solate in ovsene kaše. Nekaj kilogramov je morala izgubiti pred snemanjem, nekaj pa med. "Preprosto nehala sem jesti za 13 dni, ko smo snemali. Dobesedno sem stradala, saj sem morala v filmu izgledati, kot da sem na robu smrti," je razložila Anne, a dodala, da je "stradala zdravo", saj ji je ves čas pomagala nutricionistka.

Natalie Portman in Mila Kunis za film Črni labod

Mila in Natalie sta morali za vlogi shujšati po devet kilogramov. Poleg tega, da sta morali zelo paziti na prehrano, se je od njiju zahtevalo, da sta imeli šestkrat na teden plesne vaje, ki so trajale pet ur. Mila je v nekem intervjuju dejala, da je bila med pripravami na snemanje ves čas lačna.

Ashton Kutcher za film jOBS

Da bi bil čim bolj podoben Stevu Jobsu, je Ashton hujšal s sadno dieto, kar pomeni, da je jedel le sadje. Prav to pa mu je povzročilo hude težave s trebušno slinavko, zaradi česar je, ironično, umrl tudi slavni Jobs. "Imel sem hude bolečine. Rezultati testov trebušne slinavke so bili katastrofalni. Bilo je strašljivo," je povedal Ashton. Steve je oktobra 2011 umrl zaradi raka trebušne slinavke.

Beyoncé za film Sanjske punce

Pevka se je za nastop v muzikalu zelo dobro pripravila. Izgubiti je morala devet kilogramov, kar ji je uspelo v samo dveh tednih. "Res sem si želela izgubiti kilograme in se psihično preoblikovati. Bilo je težko, ker obožujem hrano, zelo rada jem. Imela sem 14-dnevno prečiščevalno dieto. Bila sem zelo tečna, a mi je uspelo," je dejala zvezdnica.

Emily Blunt za film Hudičevka v Pradi in Usodni

Britanska igralka je morala za film že dvakrat izgubiti veliko kilogramov. Za film Usodni ji je to uspelo na podoben način kot Mili in Natalie – s plesom. Trenirala je vsak dan, po štiri ure, en mesec. Za Hudičevko v Pradi pa je morala hujšati drugače, saj je bil njen lik anoreksičnega videza. Trudila se je jesti zelo malo, telovadba pa ni bila tako intenzivna kot za film Usodni.

Christian Bale za film The Machinist

Christian je za vlogo shujšal kar 29 kilogramov, pa čeprav režiser Brad Anderson od njega ni zahteval tolikšne izgube kilogramov. Igralec je kasneje povedal, da je jedel le jabolka in pil kavo, občasno pa si je privoščil tudi tuno.

Renée Zellweger za film Chicago

Po tem, ko se je morala za film Dnevnik Bridget Jones zrediti za skoraj 14 kilogramov, je vloga za muzikal Chicago od Renée zahtevala, da nemudoma izgubi vso pridobljeno težo in še kakšen dodaten kilogram. To ji je uspelo z ekstremno dieto in intenzivno telovadbo, a mnogim se je to zdelo izjemno nezdravo. "Mislila sem, da se mi bo zmešalo od vseh specialistov, ki so mi govorili, kako slabo je to za moje telo dolgoročno," se Renée spominja tistega obdobja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.