Magazin > Film & Glasba & TV
41 ogledov

Nasmejala nas bosta Pripravnika

Pripravnika
1/6
Kolosej
Konec junija v kinematografe prihaja komedija Pripravnika.

V poletni komediji Pripravnika (The Internship) prodajalca Billy (Vince Vaughn) in Nick (Owen Wilson) zaradi digitalizacije ostaneta brez službe, brez kariere. Dokazati hočeta, da nista še za staro šaro, in si z leporečenjem priskrbita pripravništvo pri Googlu.

A vstop v to utopijo je zgolj pol bitke: zdaj se morata pomeriti s skupino najelitnejših in tehnično najbolj podkovanih genijev v državi, da dokažeta, da v sili še hudič… sam sebe na novo izumi. Film je nadvse primeren za današnji čas, vse več ljudi ostaja brez službe. Pri raziskovanju te žgoče resničnosti je film predvsem upanja polna zgodba, začinjena s humorjem in idealizmom, pri tem pa razgrinja tančico Googlovega inventivnega čarodejstva ter razkriva njegovo dinamično in revolucionarno tehnološko kulturo.

Režiser Levy in scenarist Vaughn sta pod Googlovim vodstvom zadela bistvo edinstvenega podjetniškega duha podjetja. Kot pravi Levy, so googlovci "scenarij obogatili s podatki o Googlovi kulturi in delovnih prostorih, omogočili so nam dostop do svojega kampusa, pomagali pri avtentičnosti scenografije, rekvizitov in tehnoloških izrazov." Izrazov, kot je googlavost (v izvirniku Googliness), ki označuje poglavitno lastnost, da sploh delaš pri Googlu. Kot razlaga Levy, "pomeni moralno načelnost, inventivno razmišljanje, natančnost in srčnost."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.