Magazin
25 ogledov

Hamburg v slovenski lasti?!

Slovenske regije Žurnal24 main
V eRepubliki živi okoli 400 tisoč ljudi, Slovencev je malo manj kot 6.000. Zaradi korupcije in neaktivnega predsednika živijo v dveh taborih.

 

Igro sta razvila romuna Alexis Bonte in George Lemnaru in jo zagnala 21. oktobra 2008. Pravijo ji tudi socialni eksperiment. Osnovnemu načinu igranja se reče "dvoklik" - delaš (dobiš plačo, nadgradiš produktivnost), treniraš (nadgradiš moč). V igri nastopajo različni profili. Na primer podjetnik, izdajatelj časopisov, borzni mešetar, vojak ali politik. Vse je med sabo povezano.

Spori med Slovenci
Začetki slovenske prisotnosti v eRepubliki segajo v pomlad 2008, ko so se v velikem številu naselili v Avstrijo, ker takrat še ni bilo ustanovljene Slovenije. Na začetku je bila slovenska skupnost enotna, saj so se zbrali v eno politično stranko in skupaj nastopali na predsedniških in parlamentarnih volitvah, kjer so brez težav prevzeli večino v kongresu in zmagali na predsedniških volitvah. Zaradi korupcije in neaktivnosti samega predsednika države pa je prišlo do hudih trenj znotraj slovenske skupnosti in nastala sta dva tabora.

Zaradi visoke aktivnosti slovenskih igralcev je bila kot najnovejša država dodana Slovenija. Ves slovenski živelj se je na hitro preselil tja in med sovražnima taboroma je prišlo do sprave, da bi se skupaj obranili pred porajajočim se iredentističnim napadom Italije na novonastalo državo.

Za Slovenijo so nastale tudi druge manjše države med drugim tudi Hrvaška, s katero so vzpostavili odlične medsosedske odnose, vendar je bila sčasoma potreba po večji vojaški varnosti, zato se je Slovenija pridružila zavezništvu, ki je stalo nasproti zavezništvu, v katerem je bila tudi Hrvaška. Iz strateških razlogov zavezništva je bila novembra lani Slovenija prisiljena napovedati vojno Hrvaški, kar se je pa izkazalo za nevarno odločitev za sam obstoj države in na Silvestrovo 2009 so Hrvati stali naproti zadnji še neokupirani slovenski regiji - Prekmurju. Ker je bil predsednik Slovenije zaradi novoletne zabave seveda odsoten, so to Hrvati izkoristili in na novo leto so okupirali vso slovensko ozemlje. V osvobodilnih bojih, ki so sledili so bile v naslednjih mesecih vse regije vrnjene matični državi. Država je je počasi pobrala na noge in začela delovati, kot mora, vendar za razvoj potrebuje regijo s surovinami, ki je pa sama ne premore. Slovenija je zato skupaj z zavezniki napadla s surovinami bogate regije severne Nemčije.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.