Magazin
24 ogledov

Najlepši štirikolesnik je …

Lamborghini reventon
1/19
Žurnal24 main
Letni izbor za najlepši avtomobil na svetu – L'Automobile più Bella del Mondo – ni razvpit kot nekateri drugi, vendar pa letos slavi že 15. obletnico.

Žirija, sestavljena iz oblikovalcev, kritikov, umetnikov in zgodovinarjev, izbira najlepše avtomobile v več kategorijah. Na sklepni svečani prireditvi v prestolnici mode, Milanu, je bil glavna zvezda izbora lamborghini reventon, ki je osvojil nagrado za najlepši avtomobil v kategoriji specialnih avtomobilov.


Citroën C4 picasso © Citroën

 

Od cenovno dostopnejših štirikolesnikov je v kategoriji mestnih avtomobilov titula pripadla fiatu 500, fiat bravo je bil najlepši med kompaktnimi avtomobili. Mercedes razreda C je bil okronan za najlepšo limuzino, lexus LS600H pa za najlepše luksuzno vozilo. Audi A5 si je ovil lento v kategoriji najlepšega kupeja, nagrada za najlepši "zgoraj brez" avtomobil je šla v roke Opla oziroma njihovega modela GT. Aston Martin DBS je postal najlepši športni avtomobil, medtem, ko je citroën C4 picasso razglašen za najlepši MPV.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.