Magazin
18 ogledov

Našli ukradeno Renoirovo platno

Platno, ki so ga pred 25 leti ukradli neki rimski družini. Žurnal24 main
Policija v Benetkah je našla oljno sliko slavnega francoskega slikarja Augusta Renoira, ki je bila leta 1984 ukradena v Rimu.

Sliko iz leta 1895 je po ugotovitvah policije kupila "oseba iz Trevisa", mesta okoli 20 km severno od Benetk, vendar so obstajali dvomi glede njenega izvora. "Kupec je po vpogledu v naš seznam ukradenih umetnin okrepil svoje dvome, na kar nas je potem sam opozoril," je povedal predstavnik policije.

"Potem smo se podali v vsa mogoča preverjanja, pri čemer so nam pomagali Interpol, francoska in angleška policija. Ugotovili smo, da je slika, na kateri je prizor iz mitologije, nedvomno pripadala rimski družini, kateri je bila ukradena leta 1984," so še povedali v Benetkah.

Aktualni lastnik je zatrdil, da je sliko kupil pri nekem starinarju, česar pa ne more dokazati. Policija je sliko francoskega impresionista Augusta Renoira (1841–1919) zasegla in jo bo v najkrajšem času vrnila lastnikom.

Francoski slikar Pierre-Auguste Renoir je bil vodilni slikar svojega časa pri razvoju impresionizma. Slavil je lepoto, še posebej blizu mu je bila ženska čutnost.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.