Magazin > Odnosi in prosti čas
2659 ogledov

Danes je najbolj depresiven dan v letu

depresija, slaba vest, žalost
Slabo vreme, konec praznikov, prazni računi, do poletja se zdi še cela večnost …

Današnji dan, 21. januar, je menda najbolj depresiven dan v letu, piše hrvaški portal 24Sata. Tako imenovani modri ponedeljek (blue monday) vsako leto pade na tretji ponedeljek v januarju. To teorijo je pred štirinajstimi leti razvil psiholog Cliff Arnall in jo argumentiral s tem, da to obdobje sovpada s koncem praznikov, povratkom na delavna mesta, slabim vremenom, praznimi računi, ugotovitvijo, da se ne držimo novoletnih zaobljub in dejstvom, da je do poletja še zelo dolgo. Vse skupaj povzroča tesnobo in padec motivacije. 

Mnogi pa modri ponedeljek obravnavajo kot marketinški trik, saj trgovci na ta dan ponudijo posebne popuste, da bi popravili depresivno razpoloženje in privabili kupce. Seveda nakupovanje pripomore k boljšemu razpoloženju, a  ne dolgoročno. Zimsko depresijo raje preženite z gibanjem na svežem zraku in snegu, pravilno prehrano in dejavnostmi, ki jih imate najraje. 

božično obdarovanje, darilo, božič Obdarovanje Zdravje Najlepše darilo ste lahko prav vi Zdravje Novo odkritje: Z dieto nad slabo voljo in depresijo
Komentarjev 1
  • Avatar Darko Capek
    Darko Capek 13:02 21.januar 2019.

    spet te glupi hrvati nabijajo svoje bedarije lažnive

Sorodne novice