Če poznate majhne trike velikih mojstrov, bo vaš pire krompir še boljši kot sicer. Angleški kuharski mojster, Marcus Wareing, pravi, da je vse odvisno od tega, ali ste pravilno skuhali krompir.
Tega pred kuhanjem ne olupite, ampak ga le narežite na enako velike kose in skuhajte v vroči vodi. Zelo pomembno je, da so kosi enako veliki. Večji kosi bi se namreč skuhali počasneje on manjših, in čeprav bi marsikdo rekel, da je to pri pireju nepomembno, to ne drži. Premehek krompir namreč vsebuje več vode, zato je pire bolj voden.
Kuhar še svetuje, da krompir, preden ga pretlačite, pustite stati 5 minut.
Pire bo še bolj okusen in kremast, če ga boste namesto v vodi skuhali v rahlo posoljenem mleku. Mleku lahko dodate še malo škroba. V primeru, da bi bil krompir presuh, mu lahko dodate malo tekočine, v kateri se je kuhal. Če je ta obogatena s škrobom, bo pire še bolj okusen.
Nasvet za gurmane: Za bolj intenziven okus krompir skuhajte v smetani in mu dodajte česen ter začimbe, na primer rožmarin.
https://www.goodtoknow.co.uk/food/food-news/mashed-potato-cooking-mistakes-522249 Ehh ehh ehh, Žurnalčki, boste spet brisali komentarje? Vam pomaga samo ruska ruleta s polnim revolverjem!
A bejž? In potem ga kar neolupljenega pretlačimo ali kaj?. Potem ga je že bolje skuhati "v oblicah", olupiti in potem zmečkati. Če le imam čas, ga tako naredim, je pa malo hitreje lupljenje-kocke-skuhati in pretlačiti :)
o boze to je bulshit da ga ni vecjega