Paradižnik
Paradižnik bo slabšega okusa, če ga boste shranili v hladilniku, saj mrzel zrak preprečuje zorenje, poleg tega bo postal tudi bolj mokast.
Avokado
Če kupite že zelo zrel avokado, ga dajte v hladilnik, sicer pa ga pustite na sobni temperature, da bo počasi zorel.
Med
Med bo v hladilniku začel kristalizirati. Raje ga hranite na sobni temperaturi. Če je dobro zaprt, ga boste lahko uporabljali kar lep čas.
Čebula in česen
V hladilniku sta čebula in česen izpostavljena vlagi, kar je slabo.
Bazilika
V hladilniku bo izgubila okus, poleg tega pa se bo hitreje posušila.
Kava
Kava bo v hladilniku izgubila aromo. Hranite jo v suhem in temnem prostoru.
Banane
Na tem sadežu se bodo v hladilniku hitro pojavili temni madeži, ki pa ne vplivajo na okus.
Kruh
Kruh ne sodi v hladilnik, saj se bo tam prej posušil. Hranite ga v posebni košari ali posodi. Porabite ga v štirih dneh. Če veste, da ga v tem času ne boste pojedli, ga lahko zamrznete.
Olivno olje
Olivno olje hranite v temnem in hladnem prostoru, nikar pa ga ne postavite v hladilnik, saj bo postalo trše.
Citrusi
Citrusi bodo v hladilniku izgubili aromo in tudi vitamine.