Magazin > VIP
27 ogledov

Jobs ima nova jetra

Prav Jobsu analitiki pripisujejo poglavitni vpliv pri preporodu Appla in lansira Žurnal24 main
Stevu Jobsu so pred približno dvema mesecema presadili jetra. Računalniški mag in prvi mož Appla naj bi se na delo vrnil še ta mesec.

Da je Jobs bolan, ni bila nobena skrivnost, saj je že od januarja odsoten z Applovega krmila, poleg tega je izpustil tudi nedavni Applov letni dogodek, na katerem so predstavili novo generacijo iPhona. Ko je odhajal na prisilni počitek, je povedal, da ga pesti „hormonsko neravnovesje“, zaradi katerega je močno shujšal.

Po pisanju Wall Street Journala je Jobs aprila šel pod nož in dobil nova jetra, ki naj bi rešila njegove težave. Niti Jobs niti Apple nista komentirala navedb časnika. Jobs je sicer že premagal raka trebušne slinavke, ki so mu ga odkrili leta 2004.

Jobs je leta 1976 soustanovil Appple, danes eno najbolj znanih podjetij na svetu, ki je v zadnjih letih poleg računalnikov znano tudi po mp3 predvajalnikih in pametnih telefonih. Leta 1985 je Apple zapustil in se vrnil dvanajst let pozneje. Podatki o njegovi bolezni so v zadnjih mesecih povzročali veliko nihanje tečaja Applovih delnic.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.