Magazin > VIP
36 ogledov

Kmalu finale Miss! Evrokviz

Voditelja kviza Anja Hlača Ferjančič in Aleš Smrekar. (Foto: Val 202) Žurnal24 main
Serija 20 kvizov se bliža velikemu finalu.

Miss! Evrokviz, izvirno idejo radijskega interaktivnega kviza, ki ga lahko na Valu 202 spremljate vsako sredo ob 17-ih, so maja začeli s tridesetimi tekmovalci, kmalu bosta ostala le dva. Kviz se počasi bliža vrhuncu. 10. novembra bo na sporedu veliki finale. V njem se bosta, za razliko od prejšnjih kvizov v obliki trobojev, za glavno "potovalno" nagrado borila le dva. Zmagovalca obeh polfinalnih kvizov bosta pokazala, koliko vesta o biotski raznovrstnosti Evrope. Vprašanje za finale Miss! Evrokviza torej je – Če je Zevs zapeljal Evropo v podobi bika – komu se bo princeska predala 10. novembra ob 17. uri na Valu 202?

Težave, težave
Poglavitna ideja kviza je bila, da Evropo v okviru najrazličnejših tematik spoznamo zgolj s pomočjo njenih nezvezdniških prebivalcev! Zato je bilo veliko dela s terenskim snemanjem izjav slehernikov po evropskih mestih in vaseh, v postprodukciji pa še z enigmatiko in prevodi, saj so vsi sogovorniki spregovorili v materinščini. To je dodalo dodatno radiofonsko razsežnost pri živih izvedbah vseh 20 kvizov. Valovci so med terenskim delom seveda doživeli marsikaj, od odpovedi poletov do nemogoče visokih denarnih rezervacij pri najemu avtomobilov, izkazalo se je celo, da človek , ki naveže stike prek elektronske pošte, ne more vedeti, da bo izjavo na koncu zares dobil: grški ribič s konca Peloponeza je v spodobni angleščini odgovarjal na e-pošto, potem pa se je izkazalo, da je to v njegovem imenu počela hčerka – ata pa v angleščini ne razume čisto nič. Pa je splavala po vodi 300-kilometrska vožnja po grških cestah … Tudi pri samih tekmovalcih na začetku ni šlo brez "logističnih" težav: dve poprej dogovorjeni udeležbi sta tekmovalca preklicala le dve uri pred kvizom, tekmovalka iz Prekmurja si je pri padcu z drevesa zlomila nogo le dan pred nastopom, številni so obtičali v prometu in prišli še močno zadihani v studio, in to le nekaj sekund pred začetkom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.