Magazin > VIP
2111 ogledov

Miran in Vili: Zgodilo se je nekaj neverjetnega, tako sta se odzvala

Vili Resnik Marko Delbello Ocepek
Zaradi izjemnega zanimanja za njun prvi skupni koncert, bosta ikoni skupaj nastopili še enkrat.

Potem ko sta z napovedjo zgodovinskega prvega skupnega koncerta navdušila Slovenijo in v le nekaj dneh razprodala največjo koncertno dvorano v Ljubljani, bosta Vili Resnik in Miran Rudan na željo številnih ljubiteljev njune glasbe nastopila še enkrat - 24. 1. 2025 v dvorani UŠC Leona Štuklja v Mariboru.

"Ob takem valu navdušenja, kot ga je sprožila najava najinega skupnega koncerta, je težko povedati kaj drugega, kot to, da naju je vse skupaj zelo pozitivno presenetilo in se naju je seveda močno dotaknilo. Oba sva zelo aktivna po vsej Sloveniji. Na najinih koncertih je sicer vedno super energija, vseeno pa se nama je zdelo neverjetno, da ljudem najin skupni nastop toliko pomeni, da so skoraj pol leta pred koncertom dobesedno razgrabili karte in celotno ekipo spravili v zadrego, saj smo mislili, da bo to bolj kot ne butična zgodba za največje ljubitelje najine glasbe, ne pa eden od žurov leta," sta misli po razprodaji Media Centra strnila velikana slovenske popularne glasbe. Zadrega je tu ključna beseda, saj nihče ni zares pričakoval takšne evforije. Že selitev iz Cvetličarne v Media Center se ne bi zgodila, če rezervacije dvorane ne bi sprostil drug organizator - kar pa je situacijo rešilo le za nekaj dni, preden so pošle tudi dodatne vstopnice.

"Najprej smo preverili možnosti selitve na še večje prizorišče. To na žalost ni bilo mogoče, zato sva začela iskati skupne proste termine. Ker sva oba zasedena vsaj pol leta vnaprej, je prvi prost datum, ko lahko izpeljeva dodatni koncert in je na voljo za to tudi primerno prizorišče, šele 24. 1. 2025. Dvorana UŠC Leona Štuklja v Mariboru je sicer manjša kot Media Center, a sva se na željo številnih ljubiteljev najine glasbe iz Štajerske, Koroške in Prekmurja odločila premakniti bližje k njim. V to, da bo tudi najin prvi skupni štajerski koncert pravi glasbeni praznik in nepozabna 'čaga', pa sploh ne dvomiva," pravita.

Vili Resnik se spominja svojega prvega nastopa na Štajerskem: "Ravno sem zapustil Pop Design, dež je padal, bilo je pred božičem ... Ko sem prišel na lokacijo, me je 'gazda' nagnal, češ, da naj grem domov, da tam ne bom igral. Pa sem ga prepričal, da moram, ker smo koncert najavljali in tudi ljudje so prišli. Koncert sem seveda odigral, bilo je nabito polno in bila je 'štala'. Res je bilo noro! In od takrat je na Štajerskih koncertih vedno nepozabno!" Miran Rudan pa je o dodatnem nastopu povedal: "Dodatni koncert bo na Štajerskem, in ker sem jaz Štajerec, bom Viliju kot domačin vsekakor pokazal, kako izgleda pravo štajersko gostoljubje. Čeprav on v resnici to že dobro ve ..."

Rudan in Resnik sta drug ob drugem zaznamovala skoraj pol stoletja v slovenski popularni glasbi, za seboj pa, kot solista in člana različnih skupin, pustila neverjetno število že napol ponarodelih hitov. Vsak po svoje sta pustila pečat v skupini Pop Design pa tudi na festivalskih in evrovizijskih odrih (Vili z 'Naj bogovi slišijo', Miran je kot član skupine Pepel in kri ob Totu Cotugnu v Zagrebu zmagal z zimzelenčkom 'Insieme 1992').

Vili je glasbeno pot začel kot rocker (Herbie, Junaki nočne kronike, YUNK, Spin), s Pomarančo pa je oral tudi slovensko metalsko ledino. Miran je priplesal na sceno z Moulin Rouge in že leto kasneje preskočil v Randez Vous, po treh uspešnih albumih pa prestopil v Pop Design. Tam ga je vmes za pol desetletja zamenjal Vili, za njim pa se je na 'drugi polčas' spet vrnil Miran. Oba sta kasneje še večji pečat na sceni pustila kot solista, Miran je bil v obdobju albuma 'V srce' kralj slovenske pop scene, Vili se je zapisal v anale tudi z nogometno himno 'Na fuzbal me pust', v zadnjih letih, ko doživljata pravi preporod (Rudanova 'Medena' je bila lani 7. najbolj predvajan slovenski radijski hit), pa so se ohladile tudi njune medsebojne zamere.

Moči sta predlani združila v projektu Legende ('Zelena dežela'), milijonske oglede na you tubu pa dosegajo njuni skupni nastopi v šovu V petek zvečer.

Komentarjev 2
  • Grof 15:28 17.junij 2024.

    Tipa sta kot iz olagume, z celiko luknjo pri peclju, totalna debilkoka

  • Ender3 13:24 17.junij 2024.

    Vilko je debilko, res je malo čuden. Tako so ga priporočali kot pevca Pop Designa.

Sorodne novice