Magazin > VIP
1824 ogledov

Pazite se je, znana Slovenka rada vleče na ušesa

sonja javornik Rino Gropuzzo
Prvi slovenski trač časopis, to je bilo še veliko pred Lady!

Da se Sonja Javornik znajde tako za kot tudi pred kamero, je sedaj izvedela vsa Slovenija. Letos smo znano novinarko namreč spremljali na Planet TV, kjer je bila ena od strokovnjakov šova Poroka na prvi pogled. Sonja pa se ne zanima le za medčloveške odnose, ampak je že od malih nog predana novinarstvu, tako odločitev za poklicno pot ni bila težka. 

Že v osnovni šoli je namreč "izdajala" prvi slovenski trač časopis. "Živeli smo v hiši, kjer je stanovala tudi stara mama. Ona je imela 6 otrok in to so bili časi, ko so se ljudje ves čas obiskovali, tako da je bila naša hiša vsak dan polna gostov. Stric ali teta sta bila pogosto na obisku, običajno z družinami. Otroci smo poleti noreli zunaj, pozimi pa sem rada sedela na peči in poslušala, kaj so se odrasli pogovarjali. Tako sem se spomnila, da bi imeli družinski časopis. Moj oče je bil namreč novinar, tako da se že od malega vedela, da me to zanima. Poslušala sem, kaj so se pri stari mami pogovarjali in potem to zapisala v zgodbice, tračke. Pomagali pa so mi tudi mnogi drugi družinski člani - od brata in očeta, ki je imel strašno pomembno nalogo - v službi je prekopiral vse strani časopisa, saj sem tipkala na pisalni stroj, potem pa smo liste kopirali - do tete, ki je bila hipohonder in je pisala o zdravju, pa sestrična, ki je sledila glasbi in delala glasbene novice, druga, ki smo jo hvalili, kako lepo riše, pa je delala ilustracije. Časopis je bil praktično vedno razprodan, čeprav je bila naklada majhna," je za Žurnal24 razkrila Sonja. 

Sonja Javornik | Avtor: Osebni arhiv Osebni arhiv

A žal je zaradi uspešnosti časopisa kmalu ostala brez dela. "Težava se je pojavila, ko so sorodniki na obiskih pri stari mami ves čas brali časopis in komentirali vsebino, namesto da bi povedali, kaj novega se jim dogaja! Tako sem ostala brez nove vsebine in sem projekt nato opustila … Sem pa vedno vsem povedala, da bom novinarka, tako da sem pri 17 letih začela z novinarstvom in se posvetila predvsem vprašanju osebnih odnosov, saj me je to - sploh ko sem dobila prvega fanta - začelo zelo zanimati," je še povedala. 

Kasneje v življenju pa trač vsebin ni le ustvarjala, temveč se je zaradi svojih slavnih fantov v njih tudi znašla. Sonjin prvi fant je bil Sašo Bole, v tistem času je bil vodja skupine Bombe in zelo priljubljen radijski voditelj na takratnem Gama MM. Po vrnitvi iz Beograda je Sonja tri mesece hodila z Vanjo Aličem, vodjo skupine Zaklonišče prepeva. Z Vanjo sta bila že pred njeno selitvijo dobra prijatelja, ona ga je tolažila, ko mu je razpadal prvi zakon, on pa je ob ločitvi tolažil njo. A se je hitro izkazalo, da nista za skupaj.

Sonjina zadnja velika ljubezen je bil mojster montaže Zlatjan Čučkov, ki predava tudi na AGRFT. "Zlatjan je zame največji umetnik pri nas, pravi genij. Zelo ga občudujem in sem vesela, da sva prijatelja. Pogosto se slišiva, saj me vedno spravi v smeh s svojimi inteligentnimi besednimi igrami in domislicami. Imela sva čudovito prvo leto, potem pa je bila situacija zelo težavna, saj je bil njegov sin zelo bolan, tako da je imel doma pravo ambulanto, saj mu je sam vsakodnevno delal dializo in tudi drugače skrbel za njegovo zdravje in vse druge potrebe. Zlatjan torej ni samo izjemen umetnik, pač pa tudi požrtvovalen oče in zato ga še bolj občudujem," je aprila za Žurnal24 povedala Sonja.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 3
  • Avatar Anion6anion
    Anion6anion 08:18 15.junij 2024.

    Seveda rada vleče. Pa še dobro obvlada.

  • 4krogci 08:16 15.junij 2024.

    tej niso ravno vsi koleščki nastavljeni ane??

  • Avatar Garancija
    Garancija 07:10 15.junij 2024.

    Eni zelo trpijo za prepoznavnost

Sorodne novice