Magazin > VIP
410 ogledov

Razstava, ki je prevzela tujino, končno tudi pri nas

LAZIĆ HTV/YouTube
Danes se v Ljubljani, v Galeriji Fotografija, odpira razstava znanega hrvaškega paparaca Jadrana Lazića.

Splitčan Jandran Lazić je leta 1974 odpotoval v Pariz, kjer se je želel preizkusiti kot fotograf. Že zelo hitro si je tam ustvaril ime, svetovno slavo pa je dosegel s fotografijo mrtvega sovjetskega predsednika Brežnjeva, ki jo je objavil Newsweek. Njegovo življenje je barvito. Objemal se je na primer z vodjo Fronte za osvoboditev Palestine, Abuja Abasa, in pohajkoval z najstniško Jodie Foster, ki jo je pripeljal celo na Hvar.

lazić | Avtor: Facebook Facebook

V svojem življenju ne obžaluje ničesar, razen tega, da ni fotografiral v kadi spečega Seana Penna ... Skrivnost svojega uspeha pa vidi v vzdrževanju dobrih odnosov z ljudmi, ki so mu nekoč že pomagali. "Ne kličem jih le takrat, ko jih potrebujem, ampak tudi kot prijatelje. Treba je biti pošten. Le v ljubezni nisem bil vedno pošten. Dalmatinec je Dalmatinec. Rad ima ženske. Ne moreš ga popraviti," se je pošalil za Onamagazin.com.

Lahko rečemo, da ni hollywoodske zvezde in slavnih oseb 70' in 80' let prejšnjega stoletja, ki jih ni ujel Lazićev objektiv - od jugoslovanskih Dina Dvornika, Miše Kovača, Suzane Mančić, Dražena Petrovića in mnogih drugih, do Gillian Anderson, Sylvestra Stallona, Romana Polanskega, Roberta De Nira, Jamieja Foxxa, Johnnyja Deppa, Jeana-Clauda Van Damma, Elizabeth Taylor, Davida Bowieja, Biance Jagger, Kirka Douglasa, Sigourney Weaver, Jacka Nicholsona, Carla Pontija, Sofije Loren, Marlona Branda, Richarda Gera … 

Vse te obraze in še mnoge druge je zbral v bogati dvodelni monografiji z naslovom Jadran Lazić, 50 let fotografije. Izvrstne fotografije podkrepijo Lazičevi zapisi, ki ob vsakem posnetku odstirajo zanimive zgodbe iz zaodrja.

Njegova razstava se bo po turneji po državah bivše Jugoslavije ustavila tudi v Sloveniji! Odprtje je danes v Galeriji Fotografija. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.