Magazin > VIP
48191 ogledov

Romih odprl vrata doma, ki je za 700 evrov na noč dostopen tudi vam

Boštjan Romih Mediaspeed
Globoko v kočevskem pragozdu stoji ena najbolj čarobnih vil v Sloveniji ...

Boštjan Romih je v oddaji Ambienti pokukal v eno najbolj edinstvenih nepremičnin v Sloveniji. V samooskrbno gozdno vilo Sredgora, ki je zrasla na ruševinah kočevarske hiše. 

Lastnici edinstvene vile sta Tanja in Mojca Ninić, ki je potomka tamkajšnjih staroselcev Kočevarjev, ki so vasico Sredgora izbrali za svoj dom pred več kot tristo leti. Mojca je razkrila, da je edinstvena nastanitev, ki je popolnoma samooskrbna, saj v bližini ni infrastrukture, pod pridnimi rokami njenega očeta in moža rasla kar dvajset let. 

Vila je zgrajena po principu trajnostne gradnje. Uporabljeni so naravni materiali, veliko je kočevskega hrasta. Spodnja etaža je kamnita, zgrajena iz ruševin, zgornja pa je lesena. Notranjost vile je zasnoval oblikovalec Ronald Plut in uporabil kar se da veliko naravnih materialov. 

Globoko v kočevskem gozdu tako stoji ena najbolj inovativnih vil v Sloveniji, ki pa jo lahko tudi najamete. V nizki sezoni za 500 evrov na noč, v visoki pa za 700. Gosti lahko do 10 oseb. Nastanitev ponuja celo finsko savno in vikinško kopel na prostem, v kakšni divjini stoji, pa priča dejstvo, da so smetnjaki pod ključavnico, ker bi si drugače medvedi z veseljem postregli "kosilo". 

Mojca je velika ljubiteljica narave, divje hrane, ljudskega izročila in raziskovanja tamkajšnjih gozdov. Je prava zakladnica znanja, ki vas bo varno in navdihujoče vodila skozi doživetja, ki jih Sredgora ponuja. Vonj po sveže pečenem kruhu, lokalne dobrote in divja hrana, ki jo pripravi, zadovoljijo najzahtevnejše čute, kot piše na njihovi spletni strani.

Romihu pa je v novi sezoni oddaje Ambienti svojo nastanitev pokazal še znani Slovenec, ki je nekdanji mladinski počitniški dom spremenil v luksuzni butični hotel. Oglejte si ga TUKAJ. 

Komentarjev 4
  • Pierre 10:41 20.oktober 2024.

    Bogu iza nogu za ta denar? Navali narode još malo pa nestalo....

  • Avatar Garancija
    Garancija 08:41 20.oktober 2024.

    NI NIĆ

  • bleki 08:23 20.oktober 2024.

    Romiha spoznal v trgovini, tip naduvan, pameti bol malo po pogovoru sodeč, hotel pa je na pol zastojn. Še reveži ne pretiravajo s popusti, ta pa je.

Sorodne novice